korisni saveti

Trikovi za najsavršenije pohovano meso iz rerne: Brže se priprema i nikad vam masnoća neće prskati!

Kada ovo pročitate više nikada nećete pohovati meso na ringli, nego samo u rerni

Objavljeno: 04.01.2020. 18:17h
Autor:
Foto: Thinkstock

Pohovanje hrane u rerni je dosta lakši posao za domaćice nego priprema istog u tiganju na ringli.

Pohovanje u rerni nudi širok spektar, od pohovanja mesa, pa do povrća. Bitno je samo držati se određenih pravila. Tako vam ulje neće poprskati svuda po kuhinji i zamastiti radne površine, a kuhinja i dom neće imati neprijatan miris zagorele hrane.

Ovako se sprema svinjetina na seoski način: Meso toliko sočno i meko da se raspada! (RECEPT)

foto: Shutterstock
  • Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice.
  • Pripremite odmah sve komade koje planirate da pohujete.
  • U međuvremenu uključite rernu na oko 200 Celzijusa, u zavisnosti šta pohujete. Mesu je potrebno više vremena pa je temperatura malo niža, dok povrću ne treba dugo.
  • U tepsiju stavite malo ulja, tek toliko da premažete dno.
  • Stavite ga u vruću rernu.
  • Držite kratko u rerni, samo da se ulje zagreje, pa poslažite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem.
  • Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu. Na isti način možete ispeći i ćevape i pljeskavice.

Svi pravite ovih 5 grešaka kada pržite meso u tiganju: Zato vam nije meko i sočno!