Idealna za praznike
Bakina puslica: Kraljica među tortama! (RECEPT)
Ovu tradicionalnu poslasticu retko šta može da zameni
Autor:
Sastojci: 10 jaja, 250 g margarina, sok od pola limuna, 300 g mlevenih oraha, 500 g šećera, 2 kesice šlaga.
Priprema: Razdvojiti žumanca od belanaca. Napraviti dve kore od po 5 belanaca, 200 g šećera i 1-2 kašike limunovog soka.
Pleh obložiti pek papirom, malo podmazati uljem i lepo rasporediti belanca. Sušiti u rerni na 150 stepeni oko sat i po do dva, ako je potrebno i više. Koru probati čačkalicom da li je suva. Tako ispeći i drugu koru.
Deset žumanaca umutiti sa preostalih 100 g šećera i kuvati na pari dok se ne zgusne. U to dodati mlevene orahe, pa kad se fil prohladi dodati umućen margarin.
Prvu koru namazati sa pola fila, pa pokriti drugom korom, i premazati ostatkom fila. Odozgo rasporediti umućen šlag, ukrasiti po želji, pa ostaviti da prenoći u frižideru.
Uživajte u najlepšoj torti!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)