MAGIČna kombinacija
Palačinke sa makom i vanilom: Eksplozija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)
Donosimo vam recept omiljenog deserta na drugačiji način
Objavljeno: 19.12.2019. 11:26h
Autor:
Autor:
Divan način za početak dana, savršena poslastica posle rička ili uživanje u slatkoj večeri. Na vama je da izaberete!
Sastojci:
- 10 palačinki
- 150 grama maka
- 250 ml mleka
- 3 kašike meda
- 3 kesice vanilin šećera
- 100 ml slatke pavlake
Brzinske japanske palačinke: Mekane kao pamuk, sočne kao lubenice! (RECEPT)
Priprema:
- Palačinke ispecite na klasičan način.
- Pripremite nadev od maka tako što ćete najpre zagrejati mleko do ključanja.
- Mak natopite sa 150 ml mleka, dodajte med i jednu kesicu vanilin šećera.
- Dobro pomešajte i tom smjesom premazujte palačinke.
- Pomešajte slatku pavlaku, 100 ml mleka i ostatak vanilin šećera, prelijte po palačinkama i pecite na 180 Celzijusa dok palačinke ne dobiju boju.
Neobična štrudla sa makom i orasima: Desert savršenog ukusa! (RECEPT, VIDEO)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )