savršena poslastica

Torta od ananasa sa žutim kremom: Rapsodija ukusa i pravi raj za nepca! (RECEPT)

Ova torta zahteva nešto više vremena, ali toliko je ukusna da ćete joj se rado vraćati

Objavljeno: 29.11.2019. 16:57h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

  • 3 žutanca
  • 5 kašika šećera
  • 5 belanca
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika griza
  • 4 kašike mlevenih oraha
  • 1 omot praška za pecivo
  • prstohvat soli

Sastojci za nadev od jaja:

  • 4 žumanca
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike gustina
  • 2 dl mleka

Komšijski kolač: Poslastica koja ne sme da se odbije! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Sastojci za nadev od ananasa:

  • 2 dl vode
  • 2 dl soka od ananasa (iz konzerve)
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike gustina (skrobnog brašna)
  • 2 dl slatke biljne pavlake
  • 6 koluta ananasa

Sastojci za ukras:

  • 2 banane
  • 2 dl slatke pavlake (biljnog)
  • 2 koluta ananasa

Priprema biskvita:

  • Umutite čvrsti sneg od belanaca sa prstohvatom soli.
  • Žumance i šećer mikserom mešajte dok krema ne postane bela.
  • Sameljite orahe.
  • U smesu od jaja postepeno dodajijte brašno, griz, mlevene orahe, a onda umešajte lagano sneg.
  • Na kraju umešajte prašak za pecivo, te upalite rernu na 180 Celzijusa.
  • Na pak papiru iscrtajte krug po modelu kalupa za tortu, pa ga iseckajte.
  • Napravite još jedan.
  • U kalup stavite papir i ulijte 1/2 smese pa je pecite oko 20 minuta.
  • Proverite čačkalicom je li pečeno.
  • Oslobodite kalup prstena, pa prenesite testo na papiru na rešetku, neka se hladi.
  • Postupak ponovite sa drugim delom testa.
  • Ohlađene biskvite sklonite s pak papira i svaki presecite oštrim nožem na pola.
  • Dobićete ukupno 4 kore.

Priprema žutog nadeva:

  • Penasto mešajte mikserom žumanca i šećer dok smesa ne pobeli.
  • Gustin razmočite u malo hladnog mleka, a ostalo mleko nek provri.
  • Dodajte smesu od jaja i gustin, pa mešajte dok se krema ne zgusne i postane sjajna.
  • Ohladite tortu.

Najukusnija torta od oraha na svetu: Ovaj recept se prenosi s kolena na koleno!