recept će vam svi tražiti
Pohovani hleb sa bananama i čokoladom: Božanstveni zalogaji koje ćete smazati u trenu! (RECEPT)
Ovaj ukusni pohovani hleb možete jesti kako za večeru, tako i za doručak
Objavljeno: 19.11.2019. 17:55h
18:27h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 8 kriški hleba
- 2 dl mleka
- 3 jaja
- 3 kašike šećera u prahu
- 1 kašika maslaca
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 banana
- 1/2 limunov sok
- 250 grama čokolade za kuvanje
- 100 grama šećera u prahu
- 125 grama maslaca
- 3 jaja
- 30 grama glatkog brašna
- 100 grama badema
Pohovani hleb iz rerne: Neodoljivo hrskav i slastan obrok! (RECEPT)
Priprema:
- Otopite čokoladu na pari i ostaviti je da se malo ohladi.
- Penasto umutite maslac i šećer, te postupno dodajte jaja i čokoladu.
- Dodajte brašno i mlevene bademe.
- Kuvajte sve na pari dva-tri minuta, pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.
- Naseckajte hleb na šnite.
- U posudi umutite jaja i mleko.
- Zagrejte maslac i ulje u tiganju.
- Umočite hleb u smesu od jaja, izvadite i stavite na zagrejanu masnoću.
- Pržite nekoliko minuta s jedne strane, zatim s druge dok ne poprimi smeđe-zlatnu boju.
- Izvadite hleb na papirnati ubrus.
- Naseckajte bananu na komadiće, te ih poprskajte limunovim sokom.
- Svaku krišku hleba premažite ohlađenim čokoladnim punjenjem.
- Poređajte na hleb nekoliko komadića banana, poklopite drugom kriškom hleba.
- Na kraju pospite šećerom u prahu i cimetom.
Hleb od čokolade i banane: Ovom slatkom grehu niko neće moći da odoli! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )