oduševiće vas
Krem supa od kestena: Gusto i aromatično savršenstvo ukusa koje se ne zaboravlja! (RECEPT)
Priprema će vam oduzeti oko pola sata, a rezultat će biti neverovatno ukusan
Objavljeno: 15.11.2019. 12:56h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 200 grama pečenih kestena (može i kuvani ili nezaslađeni pire)
- 200 grama pečuraka
- maslac od oraha
- 1 manja glavica luka
- 1 čen belog luka
- 2 dcl bujona
- 4 dcl vode
- 1 dcl pavlake za kuvanje
- so
- mleveni biber
- timijan
- malo maslinovog ulja
Gotova za pola sata: Krem supa od brokolija (RECEPT)
Priprema:
- Luk iseckajte sitno pa stavite na malo maslinovog ulja.
- Dinstajte pa kasnije dodajte sitno seckan beli luk.
- Podlite s malo vode, čisto da se ne zalepite za dno posude.
- Dodajte maslac od oraha (ako ga nemate dodajte šaku sitno seckanih oraha.
- Miešajte i dodajte malo vode.
- Dodati pečurke i dinstajte 10-ak minuta ujedno dodajući sve začine.
- Dodajte i kestenje i bujon.
- Nemojte odmah da dodate previše vode nego da se sve najpre “na gusto dinsta”.
- Dodajte vodu i do kraja bujon i kuvajte još 15 minuta.
- Završite tako što ćete sve izblendati u blenderu ili štapnim mikserom pa vratite na vatru i kada prokuva završiti vrhnjem za kuhanje da razblaži okuse.
- Dodajte više ili manje pavlake za kuvanje.
- Dodajte so i biber prema želji i poslužite toplo uz kockice prepečenog hleba, još timijana i malo kisele pavlake ili pavlake za kuvanje.
- Gustinu možete regulisati količinom vode, bujona i pavlake za kuvanje, a začine prema svojoj želji.
Kesten leči čak 13 bolesti: Plod koji čuva srce i bubrege, pun magnezijuma i vitamina C!
( Stil/Gastro.24.Hr )