Uživaćete u odličnom ukusu
Kolač Lenji muž: Bolji recept za savršenu poslasticu nećete naći!
Posle torte "Lenja žena", stiže nam i "Lenji muž"
Autor:
Torta Lenja žena izuzetno je popularna zbog brze i lake pripreme, ali i zanimljivog naziva. Sada smo otkrili i kolač pod nazivom Lenji muž - ne znamo baš zbog čega se ovako zove, ali ukus mu je zaista odličan!
Sastojci: 5 jaja, 1 l mleka + 100 ml, 100 ml ulja, 250 g šećera, 250 g brašna, 1 prašak za pecivo, 3 kašike kakao praha, 4 kesice pudinga od vanile, 6 kašika kristal šećera, 500 g kisele pavlake, 5 kašika šećera u prahu, 300 g malina, 200 ml slatke pavlake.
Priprema: Skuvati 1 l mleka, smanjiti temperaturu, pa dodati razmućene 4 kesice pudinga sa 6 kašika šećera. Mešajući da se ne zgrudva kuvati oko dva-tri minuta. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje, da se ne uhvati korica.
Umutiti 5 jaja, 100 ml ulja i 250 g šećera u penastu masu, pa dodati prašak za pecivo prosejan sa 250 g brašna i 3 kašike kakaoa. Smesu sipati u podmazan kalup za tortu. Odozgo lagano rasporediti kuvani puding, vadeći ga kašikom za sladoled ili supenom kašikom ( kašiku namažite uljem ili vodom da se ne lepi). Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Dok se kolač peče, umutiti kiselu pavlaku sa šećerom, pa posle 30 minuta pečenja izvaditi kolač premazati ga kiselom pavlakom koju smo umutili i vratiti u rernu još 10 minuta da se peče.
Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, izvaditi na tacnu ili skinuti obruč kalupa, ukrasiti malinama i umućenom slatkom pavlakom.