saveti za najbolju testeninu
Mnoge domaćice greše kod ključne stvari: Uz pomoć ova 2 trika skuvaćete perfektnu testeninu!
Ono što testeninu čini ukusnom, jeste dobra povezanost testenine i sosa
Objavljeno: 20.10.2019. 18:30h
Autor:
Autor:
Mnogi ljudi pripremaju testeninu tako što u vodu za kuvanje dodaju malo ulja želeći da spreče da postane lepljiva. Međutim, to i nije baš najbolja ideja.
Evo na koje ključne stvari treba da obratite pažnju kada kuvate testeninu.
Ulje u vodi za kuvanje testenine: da ili ne?
Odgovor je ne! Naime, testenina se zbog ulja ne može dobro povezati sa sosom.
- Bolje stavite testeninu u ključalu vodu bez ulja, a s vremena na vreme je promešajte kašikom.
- Prospite vodu za kuvanje, te stavite sos direktno na testeninu.
Nemojte plaknuti testeninu vodom!
- Mnogi ljudi prave grešku tako što kad skuvaju testeninu, prebace je u cedilo da se dobro ocedi, te je odmah malo plaknu hladnom vodom. Na taj način ćete isprati dodatno skrob koji je potreban da se testenina i sos dobro povežu.
- Umesto toga, odmah testeninu treba pomešati sa sosom.
Testenina sa mlevenim mesom i kobasicom: Budi sva vaša čula i odmah nestaje sa stola! (RECEPT)
( Stil/Miss.24.sata.hr )