Baš savršen ukus
Bečka štrudla od jabuka sa gotovim korama: Recept koji će svi želeti da vam ukradu!
Pravi se brzo i lako, i svima se dopada
Autor:
Sastojci: 1 pakovanje kora za pitu, 1 kg jabuka (najbolje nakiselih), 100 g šećera, 50 g putera, malo cimeta, suvo grožđe, malo ruma ili mleka, po želji sladoled od vanile za služenje.
Piprema: Kore poprskajte rastopljenim puterom, slažite jednu na drugu, pa na njih složite jabuke koje ste prethodno oljuštili i iseckali na kockice veličine 1 cm. Posipajte šećerom, cimetom i suvim grožđem koje ste prethodno natopili u rum ili mleko.
Zarolajte i štrudlu položite u podmazanu tepsiju. Izbockajte je čačkalicom ili zascite nožem na nekoliko mesta po vrhu kako gornja kora ne bi popucala. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta, dok kore ne dobiju zlatnu boju. Pustite da se malo ohladi, isecite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanile.
Dodatni savet: Ako ne volite cimet ili suvo grožđe, slobodno iz izostavite iz recepta. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo seckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.
Uživajte!