ODUŠEVIĆETE SE

Aromatična piletina za uživanje svih čula: Sočna i hrskava, prste da poližete! (RECEPT)

Piletina pripremljena na ovaj način slaže se uz svaki prilog

Objavljeno: 10.10.2019. 19:44h 19:53h
Autor:
Foto: Shutterstock

Piletini nemojte da skidate kožu, već je jednostavno natrljajte suvim začinima.

Sastojci:

  • manji komad piletine s kožom
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 4 kašike soli
  • 1 kašika bibera u zrnu
  • 1 kašika semenki korijandera

Začinjena pohovana piletina: Bogatstvo hrskavog ukusa koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posudi za drobljenje začina usitnite semenke korijandera i bibera, te pomešajte sa smeđim šećerom.
  • Dodajte i so, pa prstima dobro spojite sve sastojke.
  • Natrljajte kožu začinima sa svih strana.
  • Tako suvo natrljanu piletinu stavite u frižider da odstoji preko noći.
  • Piletinu smestite na rešetku, pa sve zajedno u posudu za pečenje u koju ste dodali šolju vode.
  • Meso ne sme da dodiruje vodu već mora biti smešteno na povišenoj rešetci.
  • Ubacite u rernu i pecite oko pola sata na 200 Celzijusa dok ne poprimi zlatnu koricu.

Alfredo piletina sa testeninom: Božanstven ručak gotov za pola sata! (RECEPT)