SAVRŠENSTVO UKUSA
Starinske punjene buhtle sa pekmezom i čokoladom: Mekane loptice koje se tope u ustima! (RECEPT)
Napravite ovu magiju od testa i zasladite jutro na najlepši mogući način
Objavljeno: 02.10.2019. 11:16h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 20 grama kvasca
- 100 grama maslaca
- 4 grama soli
- 50 grama šećera
- 1,5 dl mleka
- 0,5 dl vode
- 500 grama glatkog brašna
- malo maslaca za premazivanje
- pekmez
- čokolada (po želji)
- šećer u prahu za posipanje
Penaste buhtle sa sirom: Mekane i sveže i sutradan! (RECEPT)
Priprema:
- Kvasac, pola količine šećera, mlako mleko i vodu pomešajte i ostavite na sobnoj temperaturi dok kvasac ne nadođe.
- Brašno, so i ostatak šećera izmešajte, te dodajte jedno jaje i maslac koji se opustio.
- Dodajte tečnost s kvascem i sve dobro izmešajte dok ne dobijete testo, te ostavite da odstoji 20-ak minuta.
- Testo razvaljajte na tanko, te iseckajte a kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadev.
- Zamotajte i složite u posudu premazanu maslacem, te pustite još 15-ak minuta.
- Nakon što je testo odstajalo premažite ga izmućenim jajem, kako bi dobilo lepu boju.
- Pecite na 180 Celzijusa otprilike 20 minuta.
- Kad su buhtle gotove pospite ih šećerom u prahu.
Banatske buhtle: Tako mekane i ukusne, nećete moći da se zaustavite samo na jednoj! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )