jednostavan za pripremu
Brzinski kolač od jabukama sa prelivom od meda: Sočan, mirisan i ukusan, odmah ćete ga napraviti! RECEPT)
Ako nemate vremena, a jede vam se poslastica ili su vam se najavili iznenadni gosti, onda morate isprobati ovaj recept
Objavljeno: 28.09.2019. 17:48h
17:50h
Autor:
Autor:
Ovaj recept ne zahteva nikakvu dodatnu pripremu jabuka. Svi sastojci se umute, jabuke se tek trunku doteraju, a kada je gotov, kolač se premazuje medom.
Sastojci:
- 3 do 4 jabuke
- 1 šolja smeđeg šećera
- 1 1/4 šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo soli
- 1 kašika cimeta
- 3 jaja
- pola šolje maslaca
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika ekstrakta vanile
- med
Lakše i ukusnije ne može: Napravite ovaj kolač od jabuka, vazdušast i mekan kao pena! (RECEPT)
Priprema:
- Ugrejte rernu na 180 Celzijus, namažite kalup za kolač masnoćom i malo pobrašnjavite.
- Pomešajte suve sastojke u jednoj posudi.
- Penasto umutite maslac, dodajte jedno po jedno jaje i ostale tečne sastojke pa postepeno dodajte suvi deo s brašnom.
- Ogulite jabuke, prepolovite ih ili naseckajte na četvrt, zarežite ih, ali ne do kraja.
- Izlijte smesu u kalup i utisnite jabuke, a onda pecite 40 minuta.
- Rastopite med s toplom vodom i premažite gotov kolač i jabuke
- Po želji služite uz sladoled od vanile.
Sipani kolač od jabuka: Hraskavi desert koji prija svima! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )