ODUŠEVIĆETE SE
Torta sa jabukama i musom od vanile: Božanstvena kombinacija ukusa koja će vas fascinirati (RECEPT)
Ako želite da se počastite sezonskim desertom, ovaj recept je pravi izbor za vas
Objavljeno: 25.09.2019. 19:06h
Autor:
Autor:
Sastojci za biskvit:
- 2 veća jaja
- 40 g šećera
- 1 kašika meda
- prstohvat soli
- 45 grama brašna
Sastojci za jabuke:
- 3 kisele jabuke
- 50 grama šećera
- 2 kašike meda
- prstohvat soli
- sok pola limuna
- 1 puding od vanile
- 200 ml mleka
Prevrnuta torta od jabuka: Dobro poznati slatkiš iz detinjstva! (RECEPT)
Sastojci za mus:
- 10 grama želatina
- 50 ml vode
- 200 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- Prstohvat soli
- 2 velika žumanca
- 200 grama bele čokolade
- 400 ml pavlake za šlag
Priprema:
- Zagrejte rernu na 175 Celzijusa.
- Na dva papira za pečenje iscrtajte kružnice (jednu od 26 cm a jednu od 15 cm).
- Ako imate kalupe za tortu tih veličina, onda kalupe namastite, obložite papirom i pecite u njima.
- Izmiksajte jaja, šećer, med i sol na jakoj brzini i miksajte bar 6,7 minuta.
- Lagano umešajte prosejano brašno.
- Biskvit rasporedite na iscrtane krugove (najlakše je poslastičarskom kesicom ali možete i pažljivo isipati kašikama pa poravnati).
- Pecite 8-10 minuta, odnosno dok biskvit ne poprimi zlatnu boju.
- Kad je pečen, biskvit pustite da se skroz ohladi.
Lakše i ukusnije ne može: Napravite ovaj kolač od jabuka, vazdušast i mekan kao pena! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )