SAVRŠENE
Cimet rolnice sa prelivom od krem sira i vanile: Božanstveno mekane i ukusne! (RECEPT)
Testo koje je jednostavno za pripremu oduševiće celu vašu porodicu
Objavljeno: 19.09.2019. 14:25h
Autor:
Autor:
Sastojci za testo:
- 375 grama glatkog brašna
- 1 jaje sobne temperature
- 120 grama tople vode (45-50°C)
- 65 grama toplog mleka
- 1 paketić suvog kvasca (9 g)
- 75 grama šećera
- 60 grama maslaca
- 3 grama soli
Sastojci za punjenje:
- 100 grama maslaca sobne temperature
- 100 grama svetlog šećera
- 2 kašike cimeta
Preliv:
- 130 grama krem sira sobne temperature
- 60 grama maslaca sobne temperature
- 100 grama šećera u prahu
- 1-3 kašike mleka
- 1 mahuna vanile ili 1 kašičica ekstrakta vanile
Med, voda i cimet: Kombinacija koja leči srce, izbacuje holesterol i smanjuje težinu! (RECEPT)
Priprema testa:
- Zagrejte rernu na 170 Celzijusa i omekšalim maslacem namastite pleh veličine 22x33 cm.
- Prosejte brašno, so i šećer u posudu samostojećeg miksera.
- Stavite sa strane dok pripremate ostalo.
- Zagrejte vodu i mleko do 50 Celzijusa, istresite kvasac u posudu, dodajte kašiku šećera, pa prelijte s 3-4 kašike ugrejanog mleka i vode.
- Promešajte i ostavite 5 minuta da odmori, dok se na vrhu ne pojavi penica.
- Dok se kvasac aktivira, ostatak mleka i vode zagrejte na veću temperaturu pa prelijte preko maslaca koji ste prethodno naseckali na kockice. Na taj će se način maslac otopiti, a mešavina će biti između 50-55˘Celzijusa.
- Ubacite kvasac i tečnost u posudu s brašnom, te dodajte razmućeno jaje. Mutite lagano mikserom 10-15 minuta na niskoj brzini. Testo je spremno kad počne da se odvaja od stranica posude.
- Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga par minuta, dok ne formirate kuglu.
- Prebacite testo u posudu koju ste prethodno namastili, pa ostavite da odmori 15-20 minuta, prekriveno prozirnom folijom.
- Za punjenje pomešajte maslac, šećer i cimet.
- Pomešajte sve silikonskom špatulom, dok ne bude kompaktno i glatko.
- Kada testo odmori razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u pravoguonik dimenzija 30x40 cm.
- Koristeći malu zakrivljenu špatulu, nanesite punjenje preko celog testa pazeći da ga ne oštetite prilikom mazanja.
- Zarolajte testo s duže strane u roladu.
- Iseckajte oko 1 cm sa svakog kraja kako biste dobili uredne i lepe krajeve.
- Podelite na 12 komada koristeći oštar nož ili konac.
- Posložite rolnice u pripremljeni pleh ostavljajući dovoljno prostora između svake za dizanje.
- Prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom mestu oko 45 min, odnosno dok se ne udvostruči.
- Testo je gotovo s dizanjem kada ga lagano pritisnete prstom, a na njemu ostane malo udubljenje.
- Pecite ih u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
- Nakon što su gotove, ostavite ih da se malo ohlade prije zalijevanja s glazurom.
Priprema preliva:
- U srednjoj posudi pomešajte maslac i krem sir koristeći ručni mikser.
- Dodajte šećer u prahu koji ste prethodno prosejali i sastruganu mahunu vanile.
- Dodajte mleko, kašiku po kašiku, kako biste bolje kontrolisali gustinu.
- Dodajte onoliko koliko vam treba do željene konzistencije.
- Prelijte glazuru po toplim (ne vrućim) cimet rolnicama.
Domaće rolnice sa filom od malina: Idealne za uživanje u svakom zalogaju! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )