Probajte, dopašće vam se

Pretvorite bajati hleb u najlepšu poslasticu: Recept za 5 minuta koji ćete obožavati!

Jeftini sastojci, neverovatno brza priprema, a odličan ukus

Objavljeno: 14.09.2019. 11:02h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 6-7 kriški starog hleba, 2 jaja, 1 puding od vanile, 200 ml mleka, malo ulja, malo cimeta, 2 kašike meda (ili šećera), 100 g suvog grožđa.

Priprema: Tepsiju manje dimenzije 15x15 podmazati maslinovim uljem. U posudi razbiti jaja, dodati mleko, malo ulja, puding i vanilin šećer, malo cimeta, pa sve dobro izjednačiti žicom.

Kriške hleba umakati u smesu od mleka pa poređati u pleh po dnu. Posuti suvim grožđem, pa odozgo poređati još jedan red hleba, pa preliti ostatkom mleka. Posuti još malo suvim grožđem i peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta da tečnost ispari i lepo se zapeče.

Pečenu poslasticu posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Prijatno!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)