Savet stručnjaka
OVAJ ZAČIN ČUVA SRCE I SMANJUJE RIZIK OD INFARKTA: Tvrdi kardiolog Romak Kotler!
Znamo da hrana može pozitivno da utiče na organizam, specijalista kardiologije otkriva koja to hrana čuva zdravlje srca
Autor:
Nedavno istraživanje je dokazalo pozitivan utcaj nekih biljaka na rad srca.
Jedna posebno pomažu u očuvanju pravilnog rada srca. Snaga ove biljke je nevrovatna.
Lekovite biljke se koriste kao tradicionalno sredstvo za lečenje mnogih bolesti u raznim delovima sveta.
Kardiolog Ronald Koteler se slaže da su biljke ponekad bolje rešenje od lekova. Naglašava da bi ovu namirnicu trebali da konzumiraju i zdravi ljudi kao preventivu.
Kurkuma
Kurkuma je biljka koja se u Indiji koristi hiljadama godina. Nedavno je nauka počela da uvažava sve tehnike lečenja koje se kod njih decenijama primenjuju.
Kurkumi se u tradicionalnom sistemu medicine pripisuju brojna lekovita svojstva, između ostalog i pravilniji rad srca.
10 najmoćnijih prirodnih antibotika: Ubijaju sve bakterije i teraju viruse, a nadohvat su ruke!
Doktor Ronald Koterel rekao je: "Kurkuma ne može nužno da spreči srčane bolesti, međutim, začin bi teoretski mogao da spreči srčani udar".
"Klinička istraživanja pokazuju da korišćenje kurkume dnevno pre operacije i nastavljanje 5 dana posle operacije može da umanji rizik od infarkta miokarda posle bajpasa koronarne arterije.“
Može da pomogne i da se preokrenu mnogi koraci u procesu bolesti srca. Glavna prednost kurkume, kada je u pitanju bolest srca, je poboljšanje funkcije endotela, koja je obloga krvnih sudova.
Biljka blagotvorno deluje na nekoliko faktora za koje se zna da igraju ulogu u srčanim bolestima. Poboljšava funkciju endotela i predstavlja snažno protivupalno sredstvo i antioksidans.