ODUŠEVIĆETE SE
Lazanje sa sirom i patlidžanom: Ukusniju večeru nećete probati! (RECEPT)
Ovaj recept morate pripermiti jer garantuje vrhunski užitak
Objavljeno: 09.09.2019. 17:29h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 300 grama testa za lazanje
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 3 tikvice
- 1 patlidžan
- 200 grama pelat paradajza
- 200 grama mocarele
- 400 grama rikota sira
- 50 grama parmezana
- bosiljak
- timijan
- peršun
- so
- biber
Lazanje sa mlevenim mesom: Italijanska kuhinja na srpski način! (RECEPT)
Priprema:
- U vatrostalnoj posudi koju ste prethodno nauljili maslinovim uljem dinstajte crni i beli luk, pa dodajte patlidžan i tikvicu iseckane na kockice.
- Zalijte pelat paradajzom i dodajte sve začine.
- Kuvajte nekoliko minuta.
- Na dno posude za pečenje stavite malo sosa, a zatim dno prekrijte listovima testa.
- Dodajte dinstano povrće, mocarelu i rikota sir koji ste prethodno posolili i pobiberili.
- Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
- Na kraju pospite ostatkom mocarele i parmezanom.
- Pecite oko pola sata.
Pileće lazanje sa belim lukom: Moćno jelo za zimske dane! (VIDEO, RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )