Za pripremu ovakvog ajvara vam neće biti potrebno da pečete paprike, što dosta skraćuje proces pripreme. Osim što je brz, ovaj recept je i vrlo lak.
Kao i onaj sa pečenim paprikama i ovaj može da se koristi kao namaz, ali i kao žačin za kuvana jela.
Sastojci:
Ova količina je dovoljna za 9tegliod 500 grama.
Priprema:
Paprikei šargarepuoperite, očistite i isecite na komade.
U veću posudu sipajte vodu i sačekajte da provri, pa dodajte so, šećer i sirće.
U proključalu vodustavite paprike i kuvajte još oko 3 minuta. Nakon toga isti proces ponovite sa šargarepama, s tim da bi one trebale da se kuvaju oko 10 minuta.
Ostavite povrće da se ohladi, a nakon toga ga sameljite.
Zagrejte uljeu većoj posudi, pa u nju dodajte samleveno povrće i dinstajte 60 minuta. Ajvar je gotov kad sva tečnost ispari.
(stil.kurir.rs)
Priprema ovog ajvara je veoma brza, pa je ovaj recept odličan za one domaćice koje nemaju puno vremena