Brza i laka priprema

Neobično ukusan spoj: Ajvar od barenih paprika i šargarepe! (RECEPT)

Priprema ovog ajvara je veoma brza, pa je ovaj recept odličan za one domaćice koje nemaju puno vremena

Objavljeno: 03.09.2019. 20:01h 21:08h
Autor:
Foto: Shutterstock

Za pripremu ovakvog ajvara vam neće biti potrebno da pečete paprike, što dosta skraćuje proces pripreme. Osim što je brz, ovaj recept je i vrlo lak.

Kao i onaj sa pečenim paprikama i ovaj može da se koristi kao namaz, ali i kao žačin za kuvana jela.

Sastojci:

  • 6 kg crvenih paprika
  • 3 kg šargarepe
  • 2 l vode
  • 0.5 dl sirćeta
  • 125 g šećera
  • 220 g soli
  • 1 l ulja

Hrskavo savršenstvo: Jaje na oko i slanina sa tajnim sastojkom! (RECEPT)

Ova količina je dovoljna za 9 tegli od 500 grama.

Priprema: Paprike i šargarepu operite, očistite i isecite na komade. U veću posudu sipajte vodu i sačekajte da provri, pa dodajte so, šećer i sirće.

U proključalu vodu stavite paprike i kuvajte još oko 3 minuta. Nakon toga isti proces ponovite sa šargarepama, s tim da bi one trebale da se kuvaju oko 10 minuta.

Ostavite povrće da se ohladi, a nakon toga ga sameljite.

Zagrejte ulje u većoj posudi, pa u nju dodajte samleveno povrće i dinstajte 60 minuta. Ajvar je gotov kad sva tečnost ispari.

Pikantna zimnica: Ukusan prilog uz svako jelo! (RECEPT)

(stil.kurir.rs)