Brza i laka priprema

Neobično ukusan spoj: Ajvar od barenih paprika i šargarepe! (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Za pripremu ovakvog ajvara vam neće biti potrebno da pečete paprike, što dosta skraćuje proces pripreme. Osim što je brz, ovaj recept je i vrlo lak.

Kao i onaj sa pečenim paprikama i ovaj može da se koristi kao namaz, ali i kao žačin za kuvana jela.

Sastojci:

Hrskavo savršenstvo: Jaje na oko i slanina sa tajnim sastojkom! (RECEPT)

Ova količina je dovoljna za 9tegliod 500 grama.

Priprema:

Paprikei šargarepuoperite, očistite i isecite na komade.

U veću posudu sipajte vodu i sačekajte da provri, pa dodajte so, šećer i sirće.

U proključalu vodustavite paprike i kuvajte još oko 3 minuta. Nakon toga isti proces ponovite sa šargarepama, s tim da bi one trebale da se kuvaju oko 10 minuta.

Ostavite povrće da se ohladi, a nakon toga ga sameljite.

Zagrejte uljeu većoj posudi, pa u nju dodajte samleveno povrće i dinstajte 60 minuta. Ajvar je gotov kad sva tečnost ispari.


Pikantna zimnica: Ukusan prilog uz svako jelo! (RECEPT)

(stil.kurir.rs)


Priprema ovog ajvara je veoma brza, pa je ovaj recept odličan za one domaćice koje nemaju puno vremena