ODUŠEVIĆETE SE
Topljeni krompir: Zaljubićete se u ovaj način pripreme i slasne zalogaje! (RECEPT)
Kada ga jednom napravite nećete moći da prestanete da ga jedete
Objavljeno: 27.08.2019. 18:40h
18:42h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 4 kašike rastopljenog maslaca
- 2 kašičice svežeg lista timijana ili ruzmarina
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašićčica mlevenog crnog bibera
- 1 šolja pileće ili supe od povrća
- 3-4 naseckana čena belog luka
Začinjeni ljuti krompir sa kačkavaljem: Pikantni ručak iz rerne koji ćete sanjati! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 250 Celzijusa, za to vreme ogulite krompir i iseckajte ga na kolutove debljine 2.5 cm.
- Krompire prebacite u posudu u kojoj su maslac, timijan, so i biber.
- Lagano rukom izmešajte sve sastojke, prebacite u posudu za pečenje i rasporedite u jedan sloj.
- Ne koristite staklenu posudu koja se može rasprsnuti na visokoj temperaturi.
- Pecite 15 minuta, okrenite krompire, a zatim pecite još 15 minuta.
- Izvadite jelo iz rerne, dodajte pileću ili supu od povrća, te beli luk.
- Vratite u rernu dok gotovo sva tečnost ne upije, otprilike 15 minuta.
- Prebaci na tanjir za posluživanje, a ostatak tečnosti z posude za pečenje prelijte preko krumpira.
Najbolji kuvani krompir ikada: Sočan, mekan i kremast kao puter! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24.Hr )