Desert
Ovako se pravi posna štrudla sa džemom i orasima: Domaćinski ukus! (RECEPT)
Ako nađete dobar recept za testo, ono uvek ispada odlično
Autor:
Potrebno je: 200 mililitara mlake vode; 300 gr brašna; malo brašna za posipanje; 3 kašike maslinovog ulja; 20 gr kvasca; korica limuna; 1 kašičica šećera, malo soli; 100 gr mlevenih oraha; 4 kašike džema od kajsija.
Priprema: Sipati vodu u vanglicu dodati kvasac i šećer i ostaviti da nadođe kvasac. Dodati ulje, koricu limuna, brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti 20 min pokriveno da nadođe. Premesiti pa opet ostaviti da naraste.. Istresti na sto koji ste malo pobrašnjivili. Razvući pravougaonik dužine malog pleha. Namazati džemom i posuti orasima. Uviti u rolnicu.
Pleh obložiti pek papirom i staviti štrudlu. Pokriti da odmara 15 min. Za to vreme ugrejati rernu na 200 stepeni C pa staviti štrudlu. Smanjiti rernu na 180 i peći 40 min. Vruću štrudlu premazati posnim margarinom. Seći ohlađenu.
Neodoljivo kremasta poslastica: Čizkejk sa kokosom! (RECEPT)
Izvor: Kod bake u gostima