umeće spremanja

Trikovi za bogovski pire krompir: Mekan, penast i bez grudvica!

Tajna savršenog pire krompira je u ovim koracima

Objavljeno: 06.08.2019. 14:15h 15:05h
Autor:
Foto: Shutterstock

Malo je ljudi koji ne vole pire krompir, ali je i malo onih koji ga pripreme bez grudvica i da bude savršeno mekan.

  • Veoma je bitno da odabrete odgovarajući krompir. Gledajte da izaberete onaj s visokim udelom skroba, kao što je brašnasti krompir koji je savršen za gnečenje.
  • Krompir bi uvek trebalo da seckate na jednake komade kako bi se ravnomerno skuvao.
  • Stavite ih u hladnu vodu i kuvajte sve dok ne budu podjednako kuvani.

Tajna francuskih kuvara: Da bi pire krompir bio savršen, mora da sadrži ovo! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Vodite računa da ih ne prekuvate!

  • Kada oštar nož bez problema može da prođe krompir, to je znak da je savršeno skuvan.
  • Krompir ocedite pa ga vratite u vrući lonac u kojem se kuvao.
  • Dodajte mleko, pavlaku ili maslac, polako mešajte dok se sastojci ne sjedine.
  • Smesu pretvorite u pire uz pomoć gnječilice za krompir. Nikako ga nemojte stavljati u blender mutiti mikserom jer će se tako pretvoriti u lepljivu masu.
  • Kada dodajete mleko ili pavlaku obavezno pripazite na količinu, jer sigurno ne želite da dobijete supu od krompira.
  • Mleko ili pavlaku ugrejte pre dodavanja u krompir.
  • Slobodno ga posolite i pobiberite, a možete se poigrati i drugim začinima poput peršuna.

Ceo život grešimo: Evo kako se pravi najsavršeniji i najkremastiji pire krompir! (RECEPT)