ODUŠEVIĆETE SE
Knedle sa kajsijama: Veličanstveni desert koji ukusom obara s nogu! (RECEPT)
Iskoristite sezonu kajsija za ukusne knedle u kojima ćete uživati
Objavljeno: 05.08.2019. 15:15h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 800 grama krompira skuvanog u ljusci
- 200 grama oštrog brašna
- 1 jaje
- 1/2 kašike soli
- 1 kašika maslaca
- 15, 20 kajsija
- hlebne mrvice
- maslac
- šećer
- cimet
Knedle sa kajsijama: Neverovatno sočne, pravićete ih stalno! (RECEPT)
Priprema:
- Krompir dobro operite i skuvajte u ljusci.
- Ocedite ge i pustite da se malo ohladi, toliko da ga možete oguliti.
- Oguljene krumpire zgnječite i dodajte jaje i maslac.
- Dobro promešajte, posolite i dodajte brašno.
- Umesite u kompaktno testo, te ga prebacite na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljajte i iseckajte na jednake kvadratiće.
- Na svaki stavite kaijsije kojima ste izvadili koštice i oblikujte knedle.
- Knedle spuštajte kašikom u lonac s posoljenom ključalom vodom, lagano promešajte i pustite da se kuvaju.
- Nakon 10-ak minuta knedle će iskočiti na površinu i tada ih kuvajte još 5-6 minuta.
- Za to vreme na tiganju, na malo masnoće popržite hlebne mrvice.
- Kuvane knedle procedite, prelijte s malo otopljenog maslaca, uvaljajte ih u pržene hlebne mrvice, te pospite šećerom i cimetom.
Knedle sa sezonskim voćem: Savršena kombinacija koju će vaša nepca obožavati! (RECEPT, VIDEO)
( Stil/Gastro.24.Hr )