NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA JEDETE
Zapečena testenina sa paradajzom i rikota sirom: Letnji užitak za nepca! (RECEPT)
Ovaj recept je jednostavan, a pruža vam čaroliju ukusa
Objavljeno: 23.07.2019. 21:42h
Autor:
Autor:
Priprema traje nekoliko minuta, a većinu posla obavlja rerna. Ostatak samo stavite u frižider i podgrejte u roku od dva dana.
Sastojci:
- 400 grama testenine
- 400 grama rikota sira
- parmezan
- 500 ml mleka
- 50 grama ribanca
- 3 čena belog luka
- 2 velika paradajza
- so
- biber
Testenina sa brokolijem i tunjevinom: Sigurni smo da bolju niste probali! (RECEPT)
Priprema:
- Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi, prema uputstvima na pakovanju.
- Zagrejte rernu na 200 Celjizusa i namastite posudu za pečenje.
- Izblendajte rikota sir, mleko, parmezan, beli luk, so i biber.
- Testeninu ocedite, pomešajte s naseckanim paradajzom i smesom od rikota sira.
- Prebacite u posudu za pečenje, prekrijte folijom i pecite oko pola sata.
- Otkrijte, promešajte i po potrebi dodatno začinite.
Leto u vašem tanjiru: Testenina spremna za 15 minuta!
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )