mekane kao sunđer
Brzinske i najmekše kiflice: Miris i ukus koji će vas očarati! (RECEPT)
Testo za ove kiflice ne treba da se diže, a možete da ih punite po želji, kako slanim tako i slatkim dodacima
Objavljeno: 09.07.2019. 10:27h
Autor:
Autor:
Pravilo kod pripreme ovih kiflica jeste: Koliko maslaca, toliko svežeg sira. Koliko svežeg sira, toliko brašna.
Sastojci:
- 250 grama maslaca
- 250 grama svežeg sira
- 250 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- jaje
- so
Ledene kiflice: Što duže stoje, sve su lepše i mekše! (RECEPT)
Priprema:
- Umesite testo od omekšalog maslaca, svežeg sira, brašna i praška za pecivo.
- Dodajte so po želji.
- Oblikujte kiflice, premažite ih razmućenim jajem.
- Pospite sa soli i dodacima po želji.
- Pecite na 200 Celzijusa oko pola sata ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Mlečne kiflice meke kao puter: Mini zalogajčići ili velike buhtle! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )