isprobajte

Gaspaćo hladna supa od paradajza: Gotova za 15 minuta, osvežava kao sladoled! (RECEPT)

Napravite čuveni španski specijalitet i uživajte u osvežavajućoj čaroliji ukusa

Objavljeno: 22.06.2019. 14:45h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 3-4 zrela paradajza srednje veličine
  • 1 zelena paprika
  • 1 mali krastavac
  • 1/4 glavice crnog luka (ili više, po želji)
  • 2 čena belog luka
  • 1 kriška starog hleba
  • 2 kašike sirćeta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so
  • biber po ukusu
  • 1/2 kašičite sitno seckane ljute paprike
  • hladna voda po potrebi

Popravite mu ukus za tili čas: Uz ovih 5 saveta sok od paradajza vam neće biti gorak i kiseo!

foto: Profimedia

Za serviranje:

  • sitno seckan paradajz
  • 1 krastavac
  • prepečen hleb po ukusu

Priprema:

  • Paradajz, luk, beli luk i krastavac oljuštite, a papriku operite.
  • U blender stavite krišku starog hleba izlomljenu na komade, nalijte malo vode da se hleb blago natopi, dodajte maslinovo ulje i sirće, pa dodajte crni i beli luk.
  • Izblendajte da dobijete pastu.
  • Dodajte krastavac kojem ste uklonili semenke, papriku i paradajz isečene na komade i blendajte dok se sve ne sjedini.
  • Po potrebi dodajte vodu da dobijete gustinu supe koja vam prija i odgovara.
  • Posolite, pobiberite i dodajte ljutu papričicu po ukusu.
  • Supu ohladite u frižideru pre služenja. Možete joj dodati i neku kocku leda, kako biste ubrzali hlađenje.
  • Servirajte supu uz dodatak sitno seckanog povrća ili komadiće prepečenog hleba.

Gotova za pola sata: Krem supa od brokolija (RECEPT)