genijalni saveti

6 spasonosnih kuhinjskih trikova: Olakšaće život svim domaćicama!

Šefovi kuhinja otkrili su trikove koji spašavaju vaše greške i neopreznost u kuhinji

Objavljeno: 19.05.2019. 10:42h 10:46h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sve domaćice znaju koliko može je nezgodno kada izgori ručak ili prepržimo začine koji nakon toga gube svoju svrhu.

Uz pomoć ovih saveta možete sprečiti takve neprijatnosti.

  • Nikada nemojte pretrpavati tiganj kada nešto stavljate u njega. Bolje je da nabavite veći tiganj kako bi se krompirići ili povrće lepo ispržiti i dobili zlatkastu boju i hrskavost.

Mali kuhinjski trikovi: 11 namirnica koje možete da zamrznete!

foto: Shutterstock
  • Ako pravite zapršku kuvajte dok ne počne da miriše na orašaste plodove.
  • Imajte na umu da crni biber “izgori” na temperaturi višoj od 160 Celzijusa. Stoga, dodajte ga na kraju pečenja.

Naučite neke osnovne kombinacije ukusa. Dobar način je istražiti malo istoriju trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.

  • Ako vam treba limunov ili pomorandžin sok za kuvanje, stavite voće na 30 sekundi u mikortalasnu da izvučete više soka.
  • Ukoliko vam se desi da presolilte supu, spas pronađite u oguljenom krompiru koji ćete staviti u supu na 15 minuta. Ovo povrće će povući so na sebe.
  • Dok kuvate pirinač nemojte stalno da dižete poklopac i proveravate u kojem je stanju jer ćete dobiti kašastu smesu, a ne pirinač.

Kako da mala kuhinja izgleda prostrano: Super praktični trikovi! (FOTO)