I uz pohovano i uz prženo

Univerzalni sos za sve vrste mesa: Najbolji recept koji ćete pronaći!

Treba vam svega nekoliko sastojaka

Objavljeno: 17.05.2019. 14:42h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci: 6 kašika majoneza, 2 čena belog luka, 2-3 kisela krastavca, malo peršuna, so, biber.

Priprema: U posudu stavimo 6 supenih kašika majoneza i 6 supenih kašika kisele pavlake. Dodajemo dva-tri sitno iseckana kisela krastavčića i iseckan svež peršuna. Dodajemo dva izgnječena čena belog luka i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Začinimo solju i biberom po ukusu, pokrivamo folijom i ostavljamo u frižideru na jedan sat. Po želji možemo dodati i pola kašike senfa, sitno iseckane listiće mladog luka...

Sos je idealan za sve vrste pečenog i pohovanog mesa, piletine, ribe i morskih plodova. Prijatno!