Po bakinom receptu

Buhtla sa džemom i orasima: Savršen doručak za svako dete! (RECEPT)

Ova buhtla je idealno rešenje za užinu, doručak ili večeru uz šolju mleka

Objavljeno: 12.05.2019. 11:40h 11:50h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno: 30 gr kvasca; 300 ml mlake vode; 1 kašika šećera; malo soli; kockica margarina; oko 600 gr brašna; džema po želji; po želji malo seckanih oraha; korica limuna.

Priprema: Rastopiti kvasac sa mlakom vodom i šećerom. Dodati ostatak vode. Omekšan margarin i brašno, pa dodati so i koricu limuna i zamesiti srednje glatko testo. Ostaviti da odmori 30 min pa ga podeliti na dva jednaka dela.

Razviti prvi veličinu okruglog pleha ( 24 sm) premazati sa džemom.

Ja sam posula malo i orasima seckanim i dodala šljive iz slatkog. Razviti drugi deo pa nečim manjem okruglim izvaditi sredinu i staviti preko prvogu plehu.

Pokriti folijom da poraste pa premazati stranice uljem i peći na 200 stepeni C oko 40 min.

Napomena: Kad sečete krug u sredini vadite ga što manji buhtla će biti bolja. Sredinu testa koju izvadite premažite džemom i uvite u kiflu i isecite sa buhtlom.

Mekane i penaste palačinke bez brašna: Potrebna su vam samo ova 2 sastojka! (RECEPT)

Izvor: Kod bake u gostima