Uživanje

Posni sitni kolači: Marcipan sa orasima! (RECEPT)

Niko neće da provali da su ovo posni kolači

Objavljeno: 12.04.2019. 08:37h 08:44h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 100 ml vode; 350 gr šećera; 160 gr oraha; 160 gr keksa; 150 gr margarina posnog; malo ekstrata ruma.

Fondan: 250 prah šećera; 4 kašike vode vruće; 1 kašika ulja; 1 kašičica soka limuna

Priprema: U šerpu staviti šećer dodati vodu pa kad provri dodati seckan margarin. Orahe i keks samleti pa dodati u šeru. Dodati i nekoliko kapi ruma.

Sve dobro izmešati i razliti u pleh koji ste obložili pek papirom i izravnati. Ostaviti na hladnom oko 2 sata...

Bakin vrhunski posni ručak: Krompir sa koprivama u rerni! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

U dublju šerpu staviti šećer u prahu dodavati vodu i mešati dodati i sok limuna i ulje. Razliti preko ohladjenog kolača i izravnati.

Ostaviti negde na promaji jedan dan da se glazura osuši i stegne. Seći na štangle i sladiti se...

Izvor: Kod bake u gostima