Sastojci:
Sastojci za glazuru:
- 30 mleka
- 50 grama maslaca
- 2 kašike kakao praha
- 4 kašike šećera
Foto: Profimedia
Priprema:
- Zagrejte 600 ml mleka u loncu, ali pazite da ne proključa.
- Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Ako je masa previše gusta, dodajte još dve kašike mleka.
- Postupno dodajte brašno i fino sjedinite, pa postupno dodajte i zagrejano mleko, uz neprestano brzo mešanje.
- Smesu prebacite u lonac i stavite da proključa na niskoj temperaturi.
- Mešajte neprestano, a na kraju dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi.
- Po dnu pleha pospite izlomljen keks tako da pokrije dno u tankom sloju, pa zatim sloj kreme.
- Dodajte ponovo keks i kremu, a preko poređajte banane isečene na tanke kolutiće.
- Preko ponovo rasporedite keks, pa kremu i tako sve dok ne potrošite sve sastojke.
- Za glazuru u loncu pomešajte šećer, mleko, kakao i maslac.
- Zagrejte do ključanja uz neprestano mešanje, ohladite pa prelijte preko torte.
- Ostavite u frižideru barem 3 sata.
Ovaj recept će vas oduševiti, a vaša porodica i mališani će vam sigurno tražiti repetu