Za celu porodicu
Gravče na tavče: Ručak na stari dobri bakin način! (RECEPT)
Uživajte u savršenstvu ukusa
Autor:
Sastojci: 500 g pasulja, 100-150 g crnog luka, 1 glavica belog luka, 1 kašika brašna, 1 kašika mlevene paprike, nana, biber, so, peršunov list, ulje, kim, paradajz.
Priprema: Pasulj oprati u nekoliko voda, naliti čistom vodom i kuvati 5-6 minuta. Prosuti vodu, isprati i naliti drugu.
Dodati 2 kašike ulja, lovorov list, list nane i biber u zrnu. Po želji ubacite i malo kima. Kad se pasulj skuva (ne sme da se prekuva, mora da ostane malo vode), skloniti na stranu. Crni luk iseći na sitno, dodati ulje i pržiti da dobije staklastu boju.
Dodati brašno i sitno seckan beli luk. Još malo pržiti, pa dodati mlevenu papriku i mleveni biber, pa sipati u pasulj i lagano izmešati. Posoliti po ukusu.
Vratiti na ringlu još minut dva samo da provri. Sipati u đuvečaru, odozgo poređati paradajz isečen na kolutove i svežu papriku (po želji).
Staviti da se peče u rerni na 250 stepeni da tečnost ispari, ali ne sasvim.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)