IDEALAN DEZERT

Kraljevsko bogatstvo ukusa: Jednostavna čokoladna mus torta koja osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)

Ova poslastica je toliko savršenog ukusa da nećete moći da prestanete da je jedete

Objavljeno: 18.03.2019. 14:31h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 200 grama keksa
  • 90 grama rastopljenog maslaca
  • 200 grama tamne čokolade
  • 150 grama mlečne čokolade
  • 40 grama šećera
  • 400 ml slatke pavlake

Taraba torta: Penasti desert za svaku priliku! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Keks razlomite na manje komade, te ih u kesici ili sa štapnim mikserom izmrvite.
  • Umešajte rastopljeni maslac u razmrvljeni keks.
  • Na tanjir na kojem ćete servirati tortu prvo stavite papir za pečenje, a zatim obruč za torte kako bi dobio oblik.
  • Na pripremljen papir za pečenje utisnite mešavinu maslaca i keksa, te stavite u frižider da se ohladi.
  • Tamnu i mlečnu čokoladu naseckajte na komadiće.
  • U posudici zagrejte 200 mililitara slatke pavlake, a kad provri, prelijte ga preko naseckanom čokoladom.
  • Tako preliveno pustite jedan minut da odstoji, a onda promešajte dok ne dobijete ujednačenu čokoladnu smesu.
  • U posudi umutite preostalih 200 ml slatke pavlake sa šećerom.
  • Dok ste mutili slatku pavlaku, prethodno napravljena smesa čokolade i pavlake se ohladila do sobne temperature.
  • U par navrata sipajte slatku pavlaku sa šećerom u smesu.
  • Smesu izlijte na ohlađenu podlogu od keksa.
  • Tortu ostavite preko noći u frižideru da se stegne.

Šeherezada torta: Brza, sočna, kremasta poslastica! (RECEPT, VIDEO)