IDEALAN DEZERT
Kraljevsko bogatstvo ukusa: Jednostavna čokoladna mus torta koja osvaja na prvi zalogaj! (RECEPT)
Ova poslastica je toliko savršenog ukusa da nećete moći da prestanete da je jedete
Objavljeno: 18.03.2019. 14:31h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 200 grama keksa
- 90 grama rastopljenog maslaca
- 200 grama tamne čokolade
- 150 grama mlečne čokolade
- 40 grama šećera
- 400 ml slatke pavlake
Taraba torta: Penasti desert za svaku priliku! (RECEPT)
Priprema:
- Keks razlomite na manje komade, te ih u kesici ili sa štapnim mikserom izmrvite.
- Umešajte rastopljeni maslac u razmrvljeni keks.
- Na tanjir na kojem ćete servirati tortu prvo stavite papir za pečenje, a zatim obruč za torte kako bi dobio oblik.
- Na pripremljen papir za pečenje utisnite mešavinu maslaca i keksa, te stavite u frižider da se ohladi.
- Tamnu i mlečnu čokoladu naseckajte na komadiće.
- U posudici zagrejte 200 mililitara slatke pavlake, a kad provri, prelijte ga preko naseckanom čokoladom.
- Tako preliveno pustite jedan minut da odstoji, a onda promešajte dok ne dobijete ujednačenu čokoladnu smesu.
- U posudi umutite preostalih 200 ml slatke pavlake sa šećerom.
- Dok ste mutili slatku pavlaku, prethodno napravljena smesa čokolade i pavlake se ohladila do sobne temperature.
- U par navrata sipajte slatku pavlaku sa šećerom u smesu.
- Smesu izlijte na ohlađenu podlogu od keksa.
- Tortu ostavite preko noći u frižideru da se stegne.
Šeherezada torta: Brza, sočna, kremasta poslastica! (RECEPT, VIDEO)
( Stil/Miss7.24.hr )