Neverovatno jednostavan
Karpatka kolač: Čuveni poljski kremasti desert sa omiljenim voćem! (RECEPT)
Mekane kore, dva fila i voće postaće vaša omiljena kombinacija
Autor:
Sastojci:
Za testo: čaša vode, čaša brašna, 5 jaja, 125 g margarina, prstohvat soli
Za krem: 3 kesice pudinga od vanile, 1 l mleka, šolja šećera, 250 g margarina
Još: džem ili voće po izboru, šlag, šećer u prahu
Priprema:
Prokuvati margarin i vodu, dodati brašno i so. Skloniti sa vatre i promešati.
Prebaciti u drugu posudu i umešati jedno po jedno jaje.
Zagrejati rernu na 220°C.
Polovinu smese rasporediti na papir za pečenje i peći oko 20 minuta. Ponovite postupak i napravite još jednu koru.
Ostaviti kore da se prohlade dok napravite krem.
Skuvajte pudinge po uputstvu sa kesice pa u prohlađen umešajte margarin. Preko pudinga stavite providnu foliju da se ne stvori kora.
Umutiti šlag pa ređati kolač. Na jednu koru stavite puding krem, pa voće, šlag pa opet koru. Ostavite da se ohladi, pa pre služenja pospite šećerom u prahu.
Prijatno!