Ukus detinjstva

Kiselo mleko mu daje neverovatnu mekoću: Probajte najlepši kolač s višnjama! (RECEPT)

Po starom dobrom bakinom receptu

Objavljeno: 09.03.2019. 11:15h 12:21h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 3 jaja, 100 g šećera, 200 g višanja, 200 ml kiselog mleka, 50 ml ulja, 200 g brašna, 100 g griza, pola kesice praška za pecivo, 1 vanilin šećer, šećer u prahu za posipanje.

Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, griz i prašak za pecivo, pa umešati kiselo mleko. Dodati ulje i sve lepo izjednačiti.

Na dno pleha obloženog pek papirom rasporediti trećinu višanja, pa preliti trećinom testa. Ponovite postupak sa preostale dve trećine višanja i testa.

Pecite kolač na 200 stepeni 35-40 minuta. Topao kolač pospite prah šećerom koji ste prethodno pomešali sa kesicom vanilin šećera.

Uživajte u mirisnom, mekanom kolaču s višnjama!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)