NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA JEDETE
Baron torta neodoljivog ukusa: Ovoj kraljevskoj poslastici niko ne može odoleti! (RECEPT)
Ova torta zahteva trud i strpljenje, ali ubrzo ćete se uveriti da se i te kako isplati
Objavljeno: 18.02.2019. 19:16h
19:19h
Autor:
Autor:
Sastojci za jednu koru (peku se četiri):
- 3 belanca
- 6 kašika šećera
- 1 kašika kakao praha
- 1 mekog brašna
- 2 kašike mlevenih oraha
- prstohvat soli
Sastojci za voćni nadev:
- 300 grama malina
- 70 g svežih borovnica
- 6 kašika šećera
- 100 ml vode
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike gustina
- 1 kašičica maslaca
Sastojci za čokoladni nadev:
- 12 žumanaca
- 130 g šećera
- 500 ml mleka
- 50 grama gustina
- 1 vanilin šećer
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 125 grama maslaca
Pančo torta: Čik odolite slatkoj ruskoj planini! (FOTO, RECEPT)
Sastojci za glazuru:
- 100 grama bele čokolade
- 3 kašike ulja
1 kašičica maslaca
Priprema:
- Za kore prvo prosejte kakao i brašno.
- Zatim odvojite belanca od žumanaca.
- Žumanca stavite u frižider, a 3 belanca penasto umutite s prstohvatom soli.
- Sipajte šećer, sve vreme mutite dok se ne dobije potpuno čvrst sneg. Lagano, kašikom umešajte kakao, brašno i mlevene orahe.
- Pleh premažite uljem i obložite papirom za pečenje, pa sipajte smesu.
- Blago protresite pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peče oko 25 minuta.
- Na isti način ispecite preostale 3 kore.
Priprema voćnog nadeva:
- Maline (može i smrznute) stavite u posudu, dodajte borovnice isečene na polovinu, šećer, vanilin šećer i gustin rastvoren u vodi.
- Pustite da provrije, pa mešajte.
- Kada se zgusne, sklonite sa šporeta i dodajte maslac.
- Nadev prekrijte prianjajućom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
Priprema čokoladnog nadeva:
- Kašikom umutite žumanca, šećer i vanilin šećer, dodajte 250 ml mleka u kojem je rastvoren gustin, a preostalu količinu mleka stavite da provri.
- Zatim sipajte žumanca gustin u mleko, miešajte i ostavite da se nadev zgusne.
- Odmah dodajte čokoladu.
- Kada se čokolada istopi, nadev pokrijte folijom i ostavite da se ohladi (nakon dodavanja čokolade, nadev se može prebaciti u drugu posudu radi bržeg hlađenja).
- U ohlađen nadev dodajte maslac sobne temperature te umutite.
- Voćni nadev podelite na 3 dela, a čokoladni na 4 dela.
Šeherezada torta: Brza, sočna, kremasta poslastica! (RECEPT, VIDEO)
( Stil/Dnevno.Hr )