SRPKINJA OTIŠLA U HRVATSKU DA RADI SEZONU PA PROŠLA KAO BOSA PO TRNJU: Na spavanju, u SOBI BEZ PROZORA je sačekao UŽAS

Iskustvo Srpkinje koja je otišla u Hrvatsku da radi sezonu je više nego jezivo.

Lifestyle
08:07h
SRPKINJA OTIŠLA U HRVATSKU DA RADI SEZONU PA PROŠLA KAO BOSA PO TRNJU: Na spavanju, u SOBI BEZ PROZORA je sačekao UŽAS
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedna Srpkinja otišla je u Hrvatsku da radi tokom letnje sezone, ali ono što će doživeti već prve noći nije sanjala ni u košmarima. Svoje neprijatno iskustvo je podelila na društvenim mrežama i rastužila, ali i razbesnela veliki broj domaće javnosti.

Naime, prvi 'pakao' koji ju je sačekao kada je stigla bila je spavaća soba bez prozora uz napomenu poslodavca: "Vrata drži otvorena da provetriš prostor". Drugi problem, i to vrlo veliki i opasan, bile su bube, tačnije stenice, kojih je bilo svuda u skučenom smeštaju, a koje su je izujedale po nozi- što je devojka fototgrafisala i objavila javno.

"Neću da dobijem bilo kakve bolesti. Ili mi nađite normalnu sobu ili se vraćam kući. Nij eovo prva buba, već ko zna koja. Izvinite zaista, ali došla sam iz čiste i uredne kuće i neću da živim u leglu bolesti", napisala je devojka osobi koja je bila zadužena da obezbedi smeštaj tokom trajanja letnje sezone na moru u Hrvatskoj.

"Od stenica se ne razboljeva"

Uz poruku priložila je i fotografiju bube, pa dobila odgovor da "traže rešenje, ali da ne brine jer od stenica ne može da se dobije nikakvu bolest". Takođe, napomenuto joj je da zaključa vrata od sobe kako se "bube ne proširile po stanu".

Iako ju je posrednik između direktora i sezonskih radnika zamolio da se strpi do jutra kada će pokušati da pronađu rešenje, devojka je pretrpela ujede buba, pa nadležnom muškarcu poslala fotografiju svoj noge u ranama uz poruku: "Meni ovo ne treba u životu".

Na ovaj nemili prizor dobila je odgovor da se "i dalje radi na rešenjima".

Ona je skrinštove razgovora okačila na društvenu mrežu X, nekadašnji Tviter, a u komentarima smo mogli da vidimo mnoge uzrujane i ljute Srbe, a 'vatru' je dodatno podrivalo neznanje o krajnjem epilogu, s obzirom na to da se devojka jedno vreme nije oglašavala.

Prešla u novi stan

Srećom, sve se dobro završilo, pa je ova Srpkinja ubrzo obavestila sve da je uspela da se izbori da pređe u novi stan - i ne samo to. Ona je svojim postupkom i zalaganjem pomogla i drugim ženama koje su takođe došle da rade u Hrvatskoj preko leta, pa su zajedno sa njom otišle u novi smeštaj.

(Blic Žena)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs