5 ČINJENICA O FRENK SINATRI KOJE MORATE DA ZNATE: Svoje najveće hitove je MRZEO da peva, a 4 puta je pokušao samoubistvo

„Da doživiš 100 godina i da poslednji glas koji čuješ bude moj"- reči su čuvenog Frenk Sinatre

Celebrities
5 ČINJENICA O FRENK SINATRI KOJE MORATE DA ZNATE: Svoje najveće hitove je MRZEO da peva, a 4 puta je pokušao samoubistvo
Foto: Profimedia

Frenk Sinatra postao je ikona Amerike 20. veka i jedan od njenih najpopularnijih zabavljača, i kao neverovatno uspešan pevač i kao filmski glumac. Prodao je više od 140 miliona ploča i stekao titulu jednog od najprodavanijih muzičkih umetnika svih vremena.

Ovih 5 stvari su naupečatljivije iz njegovog života i ono su što svi treba da znaju o Sinatri.

Njegov muzički put

Frenk Sinatra je bio jedino dete sicilijanskih imigranata. Kao tinejdžer, video je Binga Krosbija kako nastupa i bio je apsolutno oduševljen nastupom, što ga je inspirisalo da nastavi muzičku karijeru. Sinatra je započeo svoju muzičku karijeru u sving eri, dobu velikih bendova. Zanimljivo, uprkos tome što je bio sjajan vokal, nikada nije naučio da čita note i koristio je samo svoj muzički instinkt i uši. Za Sinatru je prenošenje emocija pesme bilo najvažnije. Zaokupljen pesmama koje je tumačio, izjavio je: „Ne mogu sam sebi pomoći. Ako je pesma jadikovanje zbog gubitka ljubavi, zaboli me stomak. I sam osećam gubitak i plačem za usamljenošću, povredom i bolom koji osećam.”

Frenk Sinatra
foto: Profimedia

Njegova najomraženija pesma: Moj put

Prema Kristini Sinatri, jednoj od njegovih ćerki, Sinatra je zapravo mrzeo njegovu najpopularniju pesmu, koju je volela publika širom sveta, „My Way“. Njegova supruga Barbara je tvrdila da mu je izvođenje ovog konkretnog dela predstavljalo napor i da se trudio da se poveže sa njim na bilo kom nivou, tvrdeći da je „uvek mislio da je ta pesma sebična i samoudovoljavajuća“. Druga pesma, koju on – delikatno govoreći – nije obožavao, bila je „Strangers in the Night“, koju je sažeo kao „sr*nje“ i „najgora je*ena pesma koju sam ikada slušao".

Umešanost mafije

„Ako pevaš o mafijama, poznaćeš momke koji ih vode“. Ali o kakvim profesionalnim odnosima govorimo? Njegove veze sa organizovanim kriminalom i mafijom bile su mrlja na javnom imidžu Frenka Sinatre. Viđen je sa ozloglašenim pojedincima kao što je mafijaš Sem Đankana, koji nikada nije prestao da nosi safirni prsten prijateljstva koji mu je ponudio Sinatra, a autor Kuma je tvrdio da je lik Džonija Fontane zasnovan na Sinatri. Iako nikada nije bilo suštinskih dokaza protiv njega, ova udruženja su Sinatri dobila dosije FBI.

Pokušaji samoubistva

Početkom 1950-ih, Sinatra je počeo da preispituje svoj život i karijeru. Tada su počeli pokušaji samoubistva. Jednog dana dok je šetao Tajms skverom, video je gomilu mladih obožavalaca kako mahnito pokušavaju da uđu na koncert Edija Fišera, novog pevačkog otkrovenja. Osećajući da mu karijera jenjava, vratio se u svoj stan, stavio glavu na šporet, dao gas i spremao se da umre. Menadžer ga je našao taman na vreme, polusvesnog i uplakanog na podu. Tri druga pokušaja samoubistva usledila su nakon njegove turbulentne veze sa glumicom Avom Gardner. Jednom je ušla u sobu i videla ga kako drži pištolj na glavi. Pokušala je da mu otme oružje, koje je pucalo promašivši ih samo za nekoliko centimetara.

Frenk Sinatra, Ava Gardner
foto: Profimedia

Ženskaroš

„Trebalo bi da imam doktorat. na temu žena. Ali istina je da sam pao češće nego ne. Jako volim žene; ja im se divim. Ali, kao i svi muškarci, ja ih ne razumem”. Šarene i dramatične veze Frenka Sinatre bile su tema legendi. Slavna ličnost se udavala četiri puta. Njegova prva veza bila je sa ljubavlju iz detinjstva, Nensi Barbato, koja mu je dala troje dece: Nensi, Frenka Sinatru mlađeg i Kristinu. Brak se osećao odvojeno kada je Nensi otkrila njegovu aferu sa glumicom Avom Gardner, koja je kasnije postala njegova druga žena. Rastali su se nakon nekoliko godina, a onda je imao romansu sa Loren Bekol. Nekoliko godina kasnije, dok je snimao Von Rian's Ekpress 1968., gde se zaljubio u Rafaelu Karu... koja ga je zapravo vodila, upoznaje glumicu Miju Farou, njegovu sledeću ženu i trideset godina mlađu od njega. Dve godine kasnije, bilo je gotovo. Sinatrin poslednji brak bio je sa Barbarom Blejkli i živeli su zajedno do njegove smrti 1998.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs