"LANA JE ZATEKLA LJUBAVNIKA S MALOLETNOM ĆERKOM U KREVETU, A ONDA OTIŠLA PO NOŽ" Ono što je usledilo ravno je PAKLU

Glumica čija je ćerka ubila njenog ljubavnika nikada nije snosila odgovornost za ovaj slučaj.

Celebrities
"LANA JE ZATEKLA LJUBAVNIKA S MALOLETNOM ĆERKOM U KREVETU, A ONDA OTIŠLA PO NOŽ" Ono što je usledilo ravno je PAKLU
Foto: Profimedia

Lana Tarner je godinama bila filmska zvezda koju je svaka glumica želela da bude, delom zbog svojih magičnih početaka. Kao ćerka roditelja iz radničke klase rođena u ruralnom Ajdahu, glumica je otkrivena sasvim slučajno. Njen meteorski uspon u Holivudu nije bio ništa drugo do bajka i ubrzo je postala poznata.

Ali do kasnih 1950-ih, glumica je bila holivudski veteran od 20 godina sa zaštićenom ćerkom tinejdžerkom po imenu Šeril Krejn i karijerom koja je slabila. Možda jureći svoju mladost, počela je da izlazi sa Džonijem Stompanatom, zamišljenim gangsterom četiri godine mlađim od nje.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Stompanato je bio ozloglašeni plejboj i mrzeli su ga i policija i Holivud, ali su ga tolerisali jer je uživao zaštitu kriminalnog podzemlja LA-a. Lana Tarner je ubrzo otkrila da je Džoni Stompanato, poznat po svom nasilnom temperamentu, bio više nego što je očekivala i da je pretrpela fizičko i psihičko zlostavljanje od njegovih ruku.

Međutim, Lanina ćerka je uzela stvari u svoje ruke - i na smrt izbola dečka svoje majke, jedne kobne aprilske noći 1958. Ono što je usledilo bio je skandal kakav Holivud do tada nije video.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Kada je stigla policija, Lana i njena 14-godišnja ćerka Šeril Krejn ispričale su da je mafijaš nemilosrdno tukao glumicu, nakon čega je njena ćerka podigla nož i nasrnula na Stampata kako bi odbranila majku.

Presuđeno je da je njegova smrt bila "opravdano ubistvo", a porodica Stompanato tužila je Tarnerovu za 750.000 dolara. Ipak su se nagodili za naknadu od 20.000 dolara i to je zvanično kraj ove dramatične i zlokobne epizode u biografiji Lane Tarner.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Šeril Krejn kasnije je izdala i autobiografiju u kojoj je priznala da je ubila majčinog ljubavnika, a u maloletničkom zatvoru je provela kratko vreme, posle čega je ponovo bila pod starateljstvom majke.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Međutim, godinama su postojale spekulacije da je glumica bila ta koja je izvršila ubistvo, a istoričar filma Darvin Porter prikupio je pre određenog vremena i dokaze koji govore u prilog toj tvrdnji.

On je istakao da je Lana trebalo da bude glavna osumnjičena, kao i da mu je oduzela život nakon što ga je zatekla u krevetu sa svojom ćerkom.

- Ja sam bio taj koji je brisao otiske s noža u Laninom kupatilu. Bio sam nestašan dečko koji je uradio nešto što nije trebao - rekao je navodno detektiv koji je učestvovao u istrazi.

Lana Tarner
foto: Profimedia

Portrer je ispričao da su mu neki od Laninih najbližih prijatelja otkrili da im je glumica priznala da je ona počinila ubistvo Stompanata, kao i da je njen advokat Džeri Gisler tvrdio da je on predložio Lani da njena ćerka preuzme krivicu.

- Pronašla ih je zajedno u krevetu. Otišla je po nož u kuhinju i zabila ga Džoniju u stomak - tvrdi Porter.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs