ITALIJANI PREVE NAJZDRAVIJU VEČERU NA SVETU ZA 5 MINUTA I TO NA OVAJ NAČIN: Niskokalorična je, a ima NEOPISIVO LEP ukus

Italijani spremaju najukusniju palentu i najčešće je koriste kao osnovu uz koju jedu grilovano povrće ili neko bareno meso.

Recepti
23:09h Autor:
ITALIJANI PREVE NAJZDRAVIJU VEČERU NA SVETU ZA 5 MINUTA I TO NA OVAJ NAČIN: Niskokalorična je, a ima NEOPISIVO LEP ukus
Foto: Printscreen/youtube

Palenta potiče upravo iz severne Italije, niskokalorična je, i kao takva je dobra namirnica za mršavljenje. Prijatelj je vitke linije, jer pomaže u borbi protiv celulita i zadržavanja vode. Lako je svarljiva i daje osećaj sitosti koji dugo traje, a takođe se bori protiv nadutosti stomaka. Osim toga, bogata je antioksidansima.

Sastojci:

  • 250 g palente
  • 1 l vode
  • 1/2 kašičice soli
Palenta, pohovana palenta
foto: Shutterstock

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada se dobro zagreje (ali ne sme da ključa), dodajte palentu. Mešajte sve vreme dok dodajete i nakon toga kako bi lepo sjedinili sastojke. Kada smesa postane gusta i voda ispari, spremna je. Sipajte smesu u nauljeni kalup za hleb, pa pokrijte providnom folijom i sačekajte da se ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim je prebacite u frižider i ostavite da se dobro stegne. Isecite po želji, pa pržite u dobro zagrejanom ulju.

Ovako spremljenu palentu možete da koristite kao večeru, a uz nju možete poslužiti po želji ili kefir i sir ili grilovano povrće. Na taj način ćete dobiti niskokalorični obrok koji će vas brzo zasititi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs