JELOVNIK ZA DIJETU "7 DANA": Brzo i lako skida kilograme bez gladovanja

Donosimo vam pravila i jelovnik dijete "7 dana" koja brzo topi kilograme.

Fitnes & Nutricija
JELOVNIK ZA DIJETU "7 DANA": Brzo i lako skida kilograme bez gladovanja
Foto: Shutterstock

Višak kilograma je nešto sa čime se borimo nekada i godinama, a čega bismo najradije želeli da se rešimo za svega nekoliko dana. U borbi za idealnu figuru moćan saveznik može biti fizička aktivnost ili dobar preparat za mršavljenje, a ukoliko svoj režim korigujete na nedelju dana, rezultati će biti još bolji. Ukoliko ste se pitali kako smršati za 7 dana, u nastavku teksta vas čeka nekoliko predloga za dijete koje traju nedelju dana.

Koliko i kako smršati za 7 dana?

Pre nego što se odlučite na bilo kakvu dijetu potrebno je da postavite sebi nekoliko pitanja. Prvo bi bilo, šta je razlog vašeg viška kilograma? U slučaju da imate zdravstveni problem, problem hormonskog porekla ili je prekomerna kilaža rezultat neke bolesti, onda ne bi trebalo da se odlučite za “brze dijete”.

Ako uzrok vaše gojaznosti leži u smanjenoj funkciji želuca, lošem balansu hormona ili nečemu trećem, dijeta od 7 dana sigurno nije dobro rešenje za vas, i čak može imati negativan uticaj na vaše zdravstveno stanje i kilažu. Bolje je obratiti se lekaru ili nutricionisti uz čiji ćete režim ishrane sigurno postići željeni efekat.

Žena, Devojka, Mršavljenje, Dijeta
foto: Dmitrii Kotin / Alamy / Alamy / Profimedia

Ukoliko se više godina borite sa prekomernom težinom, dijeta 7 dana verovatno neće u potpunosti rešiti vaš problem, ali može biti odličan početak i podsticaj za dalje mršavljenje. Kada vidite prve rezultate, sigurno ćete biti motivisaniji da svoju liniju dovedete u red.

Za one koji imaju samo par kilograma da izgube, dijeta 7 dana je odličan izbor. Uz disciplinovanu ishranu za kraći vremenski period možete skinuti i do 7 kilograma. Predstavljamo vam nekoliko dijeta čija je predviđena dužina trajanja 7 dana, a vi izaberite onu koja vam najviše odgovara.

Dijeta, Hrana, Žena, Devojka
foto: Shutterstock

Dijeta 7 dana – General Motors

Takozvana GM dijeta koja je u 2017. godini oborila rekorde pretrage na internetu, jeste “dijeta 7 dana 7 kg” koju je kompanija General Motors razvila još tokom osamdesetih kako bi očuvala zdravlje svojih zaposlenih.

Uz ovu dijetu je, kako kažu iskustva, moguće za 7 dana smršati čak 7 kilograma. Kada je u pitanju ova dijeta 7 dana biće sasvim dovoljno da se oslobodite viška, ali samo ukoliko se striktno pridržavate njenih pravila.

Ova dijeta za 7 dana radi po principu da za taj vremenski period unosite namirnice kojima ćete gubiti više kalorija nego što ćete ih unositi. Prva tri dana su najstroža i tokom njih ćete najviše smršati. Ceo režim je koncipiran tako da unosite od 1000 do 1200 kalorija dnevno.

Vežbanje, Stomak, Devojka, devojka se smeje
foto: Profimedia

Ova izgleda GM dijeta za 7 dana

Prvi dan

Tokom prvog dana treba jesti voće, a najviše se preporučuje lubenica. Voće se može jesti u neograničenim količinama (naravno, bez preterivanja) i u vreme koje vama odgovara. Tokom ovog dana su od voća jedino banane zabranjene.

Drugi dan

Tokom drugog dana GM dijete je voće zabranjeno, i fokus je na povrću. Preporučuje se da dan započnete s pečenim krompirom, jer će on obezbediti vašem telu potrebnu zalihu ugljenih hidrata. Dopušteno je svo povrće, u sirovoj i kuvanoj varijanti.

Treći dan

Treći dan podrazumeva kombinovanje voća i povrća, ali bez banana i krompira.

Četvrti dan

Tokom četvrtog dana dopuštena je konzumacija svog povrća i voća, uključujući i banane. Možete unositi i mleko.

Peti dan

Peti dan je rezervisan za meso. Jedite piletinu, junetinu, teletinu ili ribu, uz dodatak 5 ili 6 celih krompira. Tokom petog dana treba uneti 10 do 12 čaša vode.

Šesti dan

Tokom šestog dana jedite govedinu i povrće.

Sedmi dan

Poslednji dan dijete započnite doručkom koji podrazumeva smeđi pirinač i prirodni voćni sok. Ostatak dana je dozvoljeno konzumirati voće i povrće u neograničenim količinama.

Dijeta 7 dana – Dijeta sa povrćem

O značaju povrća za naše zdravlje slušamo od malih nogu, ali ova grupa namirnica nam može biti od velike pomoći i u borbi sa viškom kilograma. Kako smršati za 7 dana uz pomoć povrća? Uz čorbu od povrća, određen broj obroka i odricanje od nekih namirnica, veoma lako.

Povrće
foto: Shutterstock

Dijeta sa povrćem podrazumeva svakodnevno konzumiranje niskokalorične i zdrave čorbe koja je napravljena od povrća, kao i smanjeni unos namirnica koje su bogate mastima i ugljenim hidratima.

Ova dijeta od 7 dana vas za to vreme može dovesti do toga da izgubite 7 kilograma, ali se nakon predviđenog trajanja dijete preporučuje pauza od dve nedelje. Nakon toga, ukoliko želite da nastavite sa daljim mršavljenjem, možete započeti novi ciklus.

Ukoliko želite maksimalne rezultate ove dijete, neophodno je da je se strogo pridržavate. Spisak namirnica koje su dozvoljene nije naročito raznovrstan, ali s obzirom na to da dijeta traje svega nedelju dana, to ne bi trebalo da predstavlja veći problem.

Namirnice koje definitivno morate izbaciti tokom ove dijete su: hleb, mleko, majonez, kečap, šećer, alkohol, gazirana pića, a zabranjen je i unos pržene i pohovane hrane. Ova dijeta koncipirana je tako da imate 3 glavna obroka i 2 užine.

(DietX)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs