ČOVEK KOJI PRIČA SA DELFINIMA: Ronilac prisustvovao ČUDU nakon što je spasio ovu životinju od sigurne smrti

„Moraš biti u stanju da razgovaraš sa životinjskim svetom“ - neverovatna priča čuvenog italijanskog ronioca Enca

Lifestyle
ČOVEK KOJI PRIČA SA DELFINIMA: Ronilac prisustvovao ČUDU nakon što je spasio ovu životinju od sigurne smrti
Foto: Printscreen facebook

Čuveni italijanski ronilac Enco Majorka ronio je u moru kod Sirakuze sa ćerkom Rosanom, koja je bila na čamcu.

Dok se lagano spuštao pod vodu, osetio je da ga nešto udara po leđima. Okrenuo se i ugledao delfina. Ubrzo je shvatio da on ne želi da igra, već pokušava nešto da mu govori. Životinja je zaronila, a Enco je sledio. Na dubini od oko 12 stopa, bio je još jedan delfin uhvaćen u napuštenoj mreži.

Majorka je brzo zamolio svoju ćerku da mu da ronilački nož. Za nekoliko minuta uspeli su da oslobode delfina, koji je poslednjom snagom ispustio „skoro ljudski krik“ kako je sam Enco rekao.

Delfini
foto: Fonet

Delfin može da preživi pod vodom do 10 minuta, a zatim se davi. Oslobođenog, još uvek ošamućenog delfina, Enco, Rosana i drugi delfin izveli su na površinu. A onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano: to je bio delfin koji je ubrzo rodio bebu delfina.

Otac delfin je napravio krug, doplivao do Enca i dodirnuo mu obraz, izgledalo je kao poljubac – gest zahvalnosti... i otplivao.

Nakon svega što se dogodilo, Enco je rekao: „Dok čovek ne nauči da poštuje prirodu i da razgovara sa životinjskim svetom, nikada neće saznati svoju pravu ulogu na Zemlji."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs