BIO JE 27 GODINA ZAKLJUČAN U ŠTALI, 200 METARA OD KUĆE DOK JE PORODICA MISLILA DA JE MRTAV: Ono što mu se desilo je ŠOK

Nezapamćeni slučaj tada nestalog tinejdžera koji je pronađen pre nekoliko dana, posle 27 godina u zatočeništvu.

Lifestyle
09:47h Autor:
BIO JE 27 GODINA ZAKLJUČAN U ŠTALI, 200 METARA OD KUĆE DOK JE PORODICA MISLILA DA JE MRTAV: Ono što mu se desilo je ŠOK
Foto: Printskrin@theinformant/X

Čovek koji je nestao pre skoro 30 godina u dobi od 17, nakon navodne otmice, pronađen je živ u kući svog komšije u rupi u zemlji u toru za ovce ispod hrpe sena.

Omar Bin Omran (ili Imran) za koga se kaže da je jedno od devetoro dece, veruje se da je nestao u Alžiru pre 27 godina.

Njegova porodica je pretpostavljala da je ubijen tokom građanskog rata između vlade severnoafričke nacije i raznih islamističkih pobunjeničkih grupa koji su besneli 10 godina tokom devedesetih i ranih dvehiljaditih.

Istina je bila mnogo bliža: nestali čovek je pronađen u kući svog komšije, manje od 200 metara od kuće njegove porodice. Jedan čovek star 61, je sada u policijskom pritvoru nakon što je Omar, sada 45, spašen 12. maja.

Snimak je podeljen na društvenim mrežama i emitovan je na alžirskim televizijskim mrežama trenutak kada je pronađen u nečemu što je izgledalo kao rupa u zemlji, koju su vlasti opisali kao tor za ovce, u kući njegovog navodnog otmičara.

Zamagljen video prikazuje lampe koje sijaju u jamu okruženu senom dok Omar krišom podiže pogled, naizgled šokiran prema grupi za pretragu koja ga je okruživala.

Omar Bin Omran
foto: Printskrin@theinformant/X

Od tada su kružile druge slike bradatog čoveka koji izlazi iz rupe, za koji se smatra da je tor za ovce, i kako je kao tinejdžer sedeo sa psom i malom decom pre nego što je nestao.

U izveštaju alžirskih novina "El Khabar", njegov pas je osetio njegov miris i počeo je da laje kada je otkrio mesto. No, u izveštaju se takođe navodi da je otmičar zbog toga otrovao psa, kako bi se rešio dokaza i mogućnosti da ga pronađu.

Za Omarom je pokrenuta potraga 1998. godine nakon što je nestao na putu do srednje škole.

Sada star 45 godina, pronađen je među plastovima sena nakon što je brat otmičara objavio pritužbe na društvenim mrežama, navodno zbog ostavinske rasprave.

Prema pisanju lista, to je navelo porodicu da upadne u kuću u potrazi za Omarom. Kada su ga pronašli, njegov navodni otmičar pokušao je da pobegne pre nego što je priveden.

Tragično, Omarova majka je umrla 2013. godine, a da nikada nije saznala istinu o tome šta se dogodilo njenom sinu. Izveštaji pokazuju da je Omar saznao za smrt svoje majke dok je bio u zatočeništvu.

Omar Bin Omran
foto: Printskrin@theinformant/X

Rođak je na Fejsbuku rekao: "Hvala Bogu da je pronađen moj rođak. Bin Omran Omar je dobrog zdravlja nakon 26 godina nestanka. Čekaju se detalji slučaja i istrage."

Javni tužioci u Đelfi, planinskom gradu sa oko 500 hiljade ljudi, kažu da će Omar dobiti psihološku negu.

Smatra se da je muškarac koji je uhapšen, radio kao državni službenik i da je živeo sam. Alžirski mediji sugerišu da su ga redovno viđali kako kupuje dovoljno hrane za dve osobe.

Postavlja se pitanje zašto Omar nije pozvao pomoć tokom skoro tri decenije koliko je bio zatočen.

Alžirski mediji su izvestili da je Omar rekao da nije mogao da pozove pomoć zbog magije koju je njegov navodni otmičar bacio na njega, iako se sugeriše da je za to možda krivo njegovo loše psihičko stanje.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs