4 NAČINA UZ KOJE ŽENE PREKO 50-E MOGU LAKO ZATEGNUTI MIŠIĆE NADLAKTICE: Odvojte 5 minuta dnevno i zaboravite mlitavost

Beskrajni stres, hronični nedostatak sna i na brzinu pripremljena hrana ne mogu pozitivno da utiču na stanje muskulature i kože, a brze dijete i pušenje mogu dovesti do preranog opuštanja kože.

Lepi & Zdravi
23:36h Autor:
4 NAČINA UZ KOJE ŽENE PREKO 50-E MOGU LAKO ZATEGNUTI MIŠIĆE NADLAKTICE: Odvojte 5 minuta dnevno i zaboravite mlitavost
Foto: Printscreen Youtube - Natalije Jill Fitness

S godinama telo proizvodi sve manje elastina i počinje potraga za čudotvornim preparatom koji će povećati elastičnost kože. Nije neophodno pribegavati tako radikalnim merama kao što je pomoć plastičnog hirurga da biste i dalje izgledali mlado i privlačno. Postoje 4 jednostavna načina da zategnete unutrašnje opuštene nadlaktice i da ponosno nosite letnje haljine i majice.

1. Pijte puno vode

Treba znati da dehidrirana koža brzo gubi elastičnost. Lakše ćete se nositi sa mlohavnošću epidermisa ako pijete nekoliko čaša vode (ne čaja ili kafe) dnevno.

voda
foto: Shutterstock

2. Tretirajte opuštenu kožu preparatima i masažom

Možete da nabavite losion za zatezanje kože ili da pravite maske ili losione u kuhinji za zatezanje kože ruku. Dobar efekat postiže se nanošenjem na kožu umućenih belanaca, meda ili maslinovog ulja, baš kao i na lice.

3. Ne jedite slatkiše bar mesec dana

Uključite hranu zdravu za kožu u svoju ishranu. Među njima su morska riba, voće, začinsko bilje, mlečni proizvodi, orasi, povrće, mahunarke. Preporučuje se periodično uzimanje vitamina B kompleksa i kvalitetnog ribljeg ulja.

devojka jede, slatkiši
foto: Shutterstock

4. Izvodite 5 vežbi 5 minuta

Ovaj brzi i efikasni petominutni trening za ruke će tonirati i oblikovati mišiće ruku. Za ove vežbe za ruke koristite samo silu gravitacije, bez dodatne opreme, a osim što zatežete ruke, jačate male i velike grupe mišića u gornjem delu tela. Za oblikovanje i toniranje mišića ruku kod žena preporučuju se vežbe sa velikim brojem ponavljanja – od 20 do 30 u seriji i to od dve do maksimalne četiri serije. Vežbe se izvode pažljivo i kontrolisano, na početku radite sporije, a potom povećavajte intenzitet, dinamiku i brzinu. Ovaj kućni trening za ruke možete da radite sedeći ili stojeći.

Vežba 1

Stanite ili kleknite, raširite noge u širini ramena, polako podignite ruke u stranu, ramena povucite nazad što dalje od ušiju. Otvorite dlanove ka nebu, pa ih onda okrenite ka prostirci. Otvorite, zatvorite, otvorite, zatvorite, ponavljajte vežbu 30 puta. Zadržite ruke, istegnite ih i zadržite u istoj poziciji.

Vežba 2

Ruke ispružene u visini ramena okrećite iz ramena unazad tri puta, pa onda unapred 3 puta, i ponovite 30 puta. Ostnite u istom položaju Vežba 3

Ukrstite ruke u nivou grudi, pa ih vratite do ramena, ponovite vežbu 30 puta.

Vežba 4

Zadržite ruke u visini ramena, savijte ih u laktovima, pa 30 puta spojite laktove ispred grudi. Kad god otvorite ruke, trudite se da spojite lopateice na leđima.

Vežba 5

Okrenite dlanove ka prostirci, pa 30 puta pomrajte ruke iz ramena gore-dole.

Stil / Sensa

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs