OŽENIO JE UCVELJENU UDOVICU, A PRE TOGA JE LJUBIO NJENU SESTRU: Nije ni slutila da će njene gole slike obići ceo svet

Ljubavni život Aristotela Onazisa i Džeki Kenedi prepun je zanimljivih detalja.

Celebrities
08:08h
OŽENIO JE UCVELJENU UDOVICU, A PRE TOGA JE LJUBIO NJENU SESTRU: Nije ni slutila da će njene gole slike obići ceo svet
Foto: Settimio Garritano supplied by PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Kada su se upoznali, Aristotel Onazis, grčki brodski mogul, bio je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, a Džeki Kenedi, američka ikona. Njih dvoje su isprva bili prijatelji, da bi nakon smrti Džona F. Kenedija, Aristotel bacio oko na ucveljenu udovicu.

Džeki je prvi put upoznala Onazisa tokom svog jesenjeg odmora 1963. godine, kada je bila pozvana da provede vreme na Onazisovoj jahti "Kristini". Na to putovanje ju je pozvala mlađa sestra Li Radzivil, koja je i sama bila povezivana upravo sa Onazisom.

Džeki Kenedi, Aristotel Onazis
foto: Profimedia

Par se venčao na Onazisovom privatnom ostrvu Skorpios 20. oktobra 1968. godine, događaj koji su na malom ekranu odigrali Kejti Holms i Aleksandar Sidig.

Deca Kenedija, Kerolajn i Džon mlađi, učestvovala su u ceremoniji držeći sveće koje su tradicionalno držali grčki pažeri tokom braka. Džekina sestra Li Radzivil bila je počasna matrona, a oko 40 bliskih porodica i prijatelja prisustvovalo je događaju.

Uživali su u luksuznom životu tokom svog braka, ali Džekina reputacija je bila urušena.

Džeki Kenedi, Aristotel Onazis
foto: Profimedia

Svi su negodovali zbog braka sa Onazisom, pogotovo u Evropi, gde ga nisu voleli.

Često je bio osuđivan u evropskoj štampi zbog detalja iz njegovog ličnog i poslovnog života koje američka štampa nikada nije objavila.

Daleko od toga da je njihov brak bio idealan, čak su se pojavile priče da je Aristotel Onazis želeo da se razvede ubrzo nakon venčanja, ali nije mogao da ga dobije zbog nedostatka razloga po tadašnjim grčkim zakonima.

Pričao se da je Aristotel počeo ponovo da viđa svoju staru ljubav, opersku divu Mariju Kalas i to u javnosti. Džeki mu je uzvratila fotografisanjem u Njujorku u društvu drugih muškaraca.

- Džeki je ptičica kojoj je potrebna sloboda kao i sigurnost i oboje ih dobija od mene - rekao je Aristotel odgovarajući na tračeve.

- Ona može da radi tačno ono što želi… a ja ću, naravno, raditi tačno ono što želim. Nikada je ne ispitujem i ona mene nikada ne ispituje - govorio je on.

Džeki Kenedi, Onazis
foto: Profimedia

Godine 1972. Džeki je bila ponižena kada su objavljene njene golišave fotografije na kojima se sunča i šeta plažom na Skorpiosu.

On lično je dao tačno vreme i lokaciju ostrva Skorpios na kojem će se Džeki šetati gola. Kada su se pojavile njene slike u javnosti, Džeki je zvala Aristotela i plakala i molila ga da zove sve medije i advokate da reše situaciju.

On je otišao kod advokata, ali ne da bi rešio situaciju, nego da bi se razveo. Iz tog braka Džeki je izašla sa četiri miliona dolara, a njemu su ostale milijarde.

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

Najverovatnije bi se razveli u nekom trenutku, ali ih je zaustavila njegova smrt. Aristotel Onazis je umro respiratorne insuficijencije u 69. godini u svojoj rezidenciji u Parizu 15. marta 1975. godine.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs