Ne ignorišite ih

Znakovi za uzbunu: Kada njegov odnos sa majkom predstavlja opasnost?

Šta god mama kaže ili radi, uvek je i u svemu bolja od vas i vi nikada nećete da se merite s njom
Zanimljivosti
15:20h Autor:
Znakovi za uzbunu: Kada njegov odnos sa majkom predstavlja opasnost?
Foto: Shutterstock

Povezanost majke i sinova je velika, a s psihološkog gledišta, svaki muškarac koji neguje dobar odnos s majkom ima mnogo više razumevanja prema ženama i bolji je partner. Njegov odnos s majkom puno toga otkriva o muškarcu, pa obratite pažnju ako:

1. ... ignoriše vaše mišljenje na račun njenog

"Moja mama to ne radi tako" ili "moja mama kaže" su rečenice koje ne želi da čuje nijedna žena. One su signal da vaš partner još uvek ne živi svoj život i nije stekao vlastite vrednosti ili standarde. Jasno mu dajte do znanja da vi stvari radite po svome, a ne onako kako ih radi njegova mama.

Mislite da vas svekrva ne voli? Evo kako da se uverite da li ste u pravu!

2. … je ona savršena u njegovim očima

Šta god mama kaže ili radi, uvek je i u svemu bolja od vas i vi nikada nećete da se merite s njom. Kada vam muškarac jasno da do znanja da na ovaj način gleda na svoju majku tj. na vas, onda je pravo vreme da mu kažete "zbogom".

3. … uvek traži njeno mišljenje

Odlučnost je jedna od najprivlačnijih kvaliteta na muškarcu. Konsultovanje s majkom oko donošenje svake (pa i one najmanje ili nevažne) odluke je jasan znak da je potpuno nesiguran. Ako sam sebi ne veruje dovoljno da donese odluku, kako ćete onda vi da mu verujete?

Proverite da li ličite na svekrvu: Muškarci biraju žene slične njihovim majkama!

4. … je zove svaki dan da bi joj ispričao sve o vašoj vezi

Nema ništa loše u njihovoj komunikaciji, ali vaš partner bi trebalo da shvati da vi neke intimne detalje ipak ne želite da delite s njegovom majkom. To, između ostalog, u njoj stvara potrebu da bude uključena u svaki aspekt vašeg odnosa, pogotovo u eventualne prepirke koje bi sami trebalo da rešavate.

5. … misli da mu je mama sluškinja

Redovni ste gosti kod njegovih roditelja na nedeljnom ručku, a on se nikada ne ponudi da joj pomogne na bilo koji način, već samo leži na kauču? Ne može sam da ode po čašu vode nego traži mamu da to uradi?

Sve su ovo znakovi za uzbunu koji pokazuju da pored sebe imate lenštinu. Za njegovo ponašanje možda je i ona delom kriva jer je uvek sve radila umesto njega, ali bez obzira na to, svaki zreli muškarac trebalo bi da ima dovoljno poštovanja i da bude na usluzi svojoj mami u takvim situacijama.

Trikovi kojima ćeš da pridobiješ njegove: Pokaži im koliko ga voliš, ne zaboravi važne datume!

6. … nema poštovanja prema njoj

Bezrazložno je drzak prema njoj i govori joj ružne stvari, čak i kada je u vašem društvu? Najjednostavnije rečeno, u pitanju je bezobrazan muškarac kakvog sigurno ne želite pored sebe jer se isto tako jednog dana može da se ponaša i prema vama.

7. … nije blizak s njom

Zapamtite da često postoje valjani razlozi za udaljavanje majke i sina i da se nekim muškarcima ne može da se zameri to što nisu bliski sa svojoj majkom. Međutim, ako je u pitanju "razmaženko" koji jednostavno nema strpljenja za svoju mamu, onda je situacija drugačija. Ako nema vremena za prvu ženu u svom životu koja ga je volela, onda ni njegova partnerka neće da mu bude prioritet.

Prećutite nešto: Budite pobednik u druženju sa partnerovom porodicom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs