Stara tehnika

Zapišite ovo na papirić i stavite u teglu: Beda i nesreća nestaju, evo kako!

Princip je jasan - svaki dan ili kada se setite - zapamtite, to je vaša teglica, koja nema nikakvih strogih pravila rukovanja i ponašanja, zabeležite svoju sreću
Zanimljivosti
00:26h Autor:
Zapišite ovo na papirić i stavite u teglu: Beda i nesreća nestaju, evo kako!
Foto: Shutterstock

Ljudi se danas često žale na stres, loše raspoloženje, probleme, ali sigurno u životu svakog od nas svakoga dana se dogodi nešto što nas je, možda čak i nesvesno, učinilo baš srećnim.

Možda je to bio osmeh umorne žene kojoj smo ustupili mesto u gradskom prevozu ili veliki zagrljaj deteta. Tim stvarima treba davati prednost kada je reč o raspoloženju, a ono negativno ostaviti tamo gde i jeste - u prošlosti.

Da li ste nekada čuli za pojam Tegla sreće?

Čak i ako niste, brzo ćete shvatiti njenu veliku, jednostavnu moć. To je najobičnija posudica, čaša, stara teglica, bilo što u šta svakog dana možete ubaciti jedan mali papirić sa ispisanim trenutkom (i datumom) koji vas je toga dana najviše razveselio.

Princip je jasan - svaki dan ili kada se setite - zapamtite, to je vaša teglica, koja nema nikakvih strogih pravila rukovanja i ponašanja, zabeležite svoju sreću.

Zapis star 800 godina: Jedini način da živite srećno i mirne savesti!

To ne treba da budu neki prelomni trenuci - ne dobijamo svakog dana novi, bolji posao, niti svaki dan rađamo dete, a sigurno ne dobijamo svaki dan ni platu ni dobitak na igrama na sreću. Ali zato sigurno svaki dan imamo nešto što nas je učinilo srećnim.

Možda je to bilo konačno Hvala od vašeg šefa? Možda ste dobili novog klijenta, ali vas je ipak više razveselila slika dva vesela psa koju ste krajičkom oka zabeležili na putu do trgovine?

Ili je ćerka dobila peticu? Muž iznenada oprao sudove? Sin pospremio svoje igračke? Drugarica rekla da joj nedostajete?

Shvatate li koliko je svaki naš dan satkan od toliko mnogo malih srećnih trenutaka? Hoćete li za 18 dana pamtiti da je baš danas vaša mama pohvalila vaš rad? Sigurno nećete, ali onog trenutka kada posegnete u svoju Teglu sreće i pročitate upravo tu informaciju, sigurno će vam se vratiti dobar deo tog odavno proživljenog trenutka.

Rođeni pod srećnom zvezdom: Da li imate liniju anđela čuvara? (FOTO)

Da li ste naslutili već da ova obična stara tegla ima divnu višesmernu korist? U njoj čuvamo svoje srećne trenutke da bi ih u datom trenutku, kada nas savlada tuga prosuli na sto i odabrali nekoliko svetlih momenata.

Tugu će tada zasigurno barem odagnati sve te lepe uspomene koje nisu zapravo samo uspomene, one su delić sreće našeg života. Života koji i nije ništa više nego skup svih tih malih trenutaka. Vaših trenutaka.

Za trenutke sreće ostalih članova vaše porodice potrebno je samo odvojiti po još jednu teglu ili jednostavno napravite veliku porodičnu i čekajte da se malo po malo puni.

Znajte da ćete deci time još čvršće usaditi veru da sreća zaista ne zavisi ni od velikih događaja, ni od materijalnih sredstava, već najčešće u sitnicama.

Zato pre nego što pomislite Danas mi se baš ništa lepo nije dogodilo, zavirite na trenutak u sebe i sigurno će iznedriti neki trenutak koji vam je bar na tren izmamio osmeh na lice.

Energija punog Meseca: Jednostavni ritual sa novčanicom privlači bogatstvo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs