Vredno čitanja

Neživljen život, greh nad grehovima: Ova kazna će vas stići kad tad!

Imamo život i sramota je ograničiti ga strahom i pogrešnim preprekama
Zanimljivosti
22:50h Autor:
Neživljen život, greh nad grehovima: Ova kazna će vas stići kad tad!
Foto: Thinkstock

Učili su nas mnogo toga o prirodi negativnosti i prirodi greha, ali nam nikad niko nije rekao da je jedan od najvećih grehova - neživljeni život.

Poslati smo u svet da živimo u punoći sve ono što se budi u nama i sve što nam dolazi. Jedinstveno je iskustvo biti kraj samrtničke postelje nekoga ko je ispunjen žaljenjem; čuti ga kako bi voleo još jednu godinu da čini stvari koje je njegovo srce oduvek sanjalo, ali je verovao da to ne može da učini dok se, na primer, ne povuče u penziju.

Uvek je odlagao san svoga srca.

Puno je ljudi koji ne žive svoje živote kako zaslužuju. Mnoge stvari koje ih odvraćaju od ostvarenja njihovog života su pogrešne. To su samo slike, prividi u njihovim mislima. Pravih prepreka uopšte nema.

Ne bismo nikada smeli da dopustimo našim strahovima ili očekivanjima drugih da upravljaju našom sudbinom.

Dve seljanke došle kod sveštenika na ispovest: Lekcija koju će pamtiti dok su žive!

Privilegovani smo time što još imamo vremena. Imamo život i sramota je ograničiti ga strahom i pogrešnim preprekama. Irenej, izvrsni filozof i teolog drugog veka, reče: Slava Božja je čovek koji živi u punoći.

Divno je zamisliti da je pravo božanstvo prisutnost u kojoj su sva lepota, jedinstvo, kreativnost, tama i negativnost usklađeni. Božanstvo ima takvu strast stvaranja i instinkt za puno ostvarenje života. Ako dopustite svojoj prirodi da oživi, onda će sve doći u ritam. Ako živite život koji volite, dobićete zaklon i blagoslove.

Ponekad oskudica blagoslova u nama i oko nas proizlazi iz činjenice da ne živimo život koji volimo, radije živimo život koji se očekuje od nas. Padamo izvan ritma s tajnim belegom i svetlom sopstvene prirode.

Oblik svake duše je različit. Postoji tajna sudbina za svaku osobu. Kad pokušavate da oponašate druge ili gurate sebe u neki kalup, izdajete svoju ličnost.

Ovaj čovek je video 12.000 smrti: Spasite svoju dušu, poslušajte njegovih 12 lekcija!

Treba da se vratite unutrašnjoj samoći, da ponovo pronađete san koji leži u srcu naše duše. Treba da osećamo san sa divljenjem deteta koje prilazi blagu otkrića.

Kad ponovo otkrijemo našu dečju prirodu, ulazimo u svet nežnih mogućnosti. Nakon toga pronaći ćemo sebe učestalije na mestu lagodnosti, radosti i slavlja.

Pogrešni tereti će otpasti. Doćićete u ritam sa samim sobom.

(Autor: John O'DONOHUE)

Kako da čašom vode rešite problem i ispunite želju: Metoda u koju veruje pola sveta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs