Pogledajte

Najprljavije tajne hotela: Nećete verovati na šta je sve osoblje spremno!

Kada uđete u namirisanu hotelsku sobu da li pomislite ko je sve pre vas tu ležao, kupao se, hodao po tom tepihu
Zanimljivosti
09:08h Autor:
Najprljavije tajne hotela: Nećete verovati na šta je sve osoblje spremno!
Foto: Shutterstock

Prilikom unajmljivanja sobe u hotelu, ne razmišlja se o tomu koliko je ljudi pre u njoj boravilo i kakve su navike imali. Nivo higijene i količina bakterija čak i ne zavise o broju zvezdica.

Stručnjaci otkrivaju najčuvanije i najprljavije tajne hotelskoga smeštaja i savetuju na šta treba da pazite nakon registracije na recepciji.

Ne upotrebljavajte drvene ormare

Drvo je materijal koji bakterije najviše vole, a sa kojega ih je ujedno i najteže ukloniti. Većina bakterija dolazi sa prtljagom. Preporučuje se po ulasku u sobu najpre proveriti čistoću podnih pločica u kupatilu. Ako se čini O.K., najpametnije je kofer odložiti onde jer se kupatila najtemeljnije čiste.

Ekstravagancija na nivou: Saudijski kralj za 3 noći u hotelu uzeo 222 zlatne sobe!

Ne čisti se dovoljno često

Temeljita dezinfekcija hotela provodi se u proseku jednom u tri do četiri meseca, a uključuje: provetravanje dušeka, pranje nameštaja, zavesa i tepiha. Drugim rečima, kroz jednu sobu prođe popriličan broj gostiju pre pravog čišćenja.

Proverite bravu na vratima

Ovo verovatno nije prva stvar koju gosti gledaju po ulasku u sobu, ali je neobično važna radi lične sigurnosti. Ako izgleda kao da je oštećena ili provaljivana, poželjno je zatražiti drugu sobu. Svakako se savetuje staviti komad papira u ključaonicu kako bi se sprečilo špijuniranje.

Preminuli se diskretno odvoze iz hotela

Smrt gostiju nije toliko redak slučaj kako se misli. Svakako nije ni nešto čime bi se ijedan hotel javno hvalio, stoga se tela preminulih sklanjaju vrlo diskretno, najčešće liftom za zaposlene i na zadnji izlaz. Potom se soba u kojoj se slučaj dogodio čisti i dezinfikuje kako bi što pre bila spremna za sledećeg gosta, a to zna trajati mnogo kraće nego što bi se pomislilo.

Ana Štajdohar i Nikola Demonja se otrovali na moru: U hotelu sa pet zvezdica!

Osoblje zna biti okrutno

Nije neobično da se osoblje osvećuje "teškim" gostima na način da im uprljaju četkice za zube ili zamene ključ sobe. Zabeleženi su i slučajevi krađe privatnih stvari. Sobarice se najčešće žure sa čišćenjem i pospremanjem nakon odjave gostiju pa to na kraju bude vrlo površno, a nakon njih više niko ne proverava sobe.

"Kopaju" po privatnim stvarima

Ova navika u većini slučajeva proizlazi iz puke dosade. Dok su gosti vani, zaposleni lako rezervnim ključevima uđu u bilo koju sobu i prevrću po koferima, fiokama i ormarima, a pritom pronalaze sve i svašta - od ljubavnih pisama do igračaka za seks.

Biser mediteranske obale: Hotel Titanik, san iz kojeg ne želite da se probudite! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs