Otkrile javno

Oči u oči sa anksioznošću: Gorka iskustva poznatih žena, očaj i strahovanje!

Ema se prisetila da je anskioznost toliko mučila, da bi svakog dana molila mamu da joj detaljno ispriča kako će taj dan izgledati, šta će raditi
Vip priča
18:08h Autor:
Oči u oči sa anksioznošću: Gorka iskustva poznatih žena, očaj i strahovanje!
Foto: Profimedia

Da li ste ikada osetili strah, brigu, imali ste utisak da ne možete da dišete? Svi povremeno dožive "napad" anksioznosti, a na to nisu imune ni poznate ličnosti.

Možda je teško poverovati da je Dženifer Lorens žrtva ovog emocionalnog poremećaja, ali je lepa plavuša u intervjuu za "Vog" rekla da od anksioznosti pati još od kada je bila dete. Glumica kaže da je u školskim danima bila "čudak", a pretpostavlja da je sve to zbog anksioznosti koja ju je sprečavala da odlazi na žurke, putovanja sa društvom. Lorensova kaže da je lek za anksioznost pronašla u glumi. Dženifer objašnjava da joj je majka, nakon njenog prvog javnog nastupa, rekla da je "videla kako anksioznost nestaje".

"Gluma mi je pomogla da budem srećna, da se osećam korisnom jer sam ranije o sebi mislila kao o beznačajnoj osobi", kaže Dženifer.

Strah bez razloga, uznemirenost i brige: Kako da pobedite anksioznost!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ona zrači samopouzdanjem, nastupa na revijama "Viktorija's sikret", a mnoge mlade dame bi želele da budu kao ona. Mada vam verovatno ne deluje tako, i Tejlor Svift se borila sa anksioznošću. Pevačica je na nastupu u Gremi muzeju publici otkrila da je anskioznost razvila tokom jedne veze sa bivšim dečkom, koga nije imenovala.

"Osećala sam se tako krhko, nesigurno. Stalno sam plašila da veza neće potrajati", rekla je Sviftova. Ona dodaje da je osećala manjak samopouzdanja bez obzira na to što je veza bila stabilna.

Tamna strana Stiva Džobsa: Evo šta je godinama krio od javnosti! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poznata po svom šarmu i smislu za humor, zvuči neverovatno da je Emu Stoun mučila anskioznost. Međutim, govoreći o svom detinjstvu, Stounova je otkrila da je imala panične i napade anksioznosti.

"Prvi put kada sam doživela napad panike, bila sam u kući jedne prijateljice i mislila sam da kuća gori. Pozvala sam mamu koja me odvela kući, a ovi problemi mučili su me naredne tri godine".

Ema se prisetila da je anskioznost toliko mučila, da bi svakog dana molila mamu da joj detaljno ispriča kako će taj dan izgledati, šta će raditi.

"Morala sam da znam da niko neće umreti i da se ništa neće promeniti".

Lice joj se raspada od botoksa, a ona tvrdi da je zadovoljna: Smeje joj se celi Holivud! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pevačica je 2014. godine tvitovala otvoreno pismo, u kojem je svojim fanovima opisala svoju borbu sa anksioznošću.

"U tim trenucima dozvoljavate negativnim mislima da pobede pozitivne", kaže Leona. Ona priznaje da i danas neprestano brine za svoju porodicu i budućnost, ali je naučila da ne dozvoli da je ophrvaju negativne misli.

Kraljica popa koja iza sebe ima karijeru dugu 30 godina, nebrojeno nastupa pred milionima ljudi širom sveta, otkrila je da ponekad ima napade anksioznosti. Ona je u jednom intrevjuu rekla da postoje trenuci kada se na bini oseća potpuno "nevidljivo", a da neka oseća kao da "mora da umre na bini".

"Kada prolazim kroz anksiozni napad, osećam kao da svi dišu 'moj' vazduh, kao da ne mogu da ispunim ničija očekivanja". Ona kaže da je teško opisati uzroke ovih napada, ali kaže strah od javnog nastupa definitivno nije razlog. Međutim, smatra da su neki od tih napada uzrokovani klaustrofobijom. Madona kaže da, kada je napad "zadesi" na bini, to rešava tako što publici okrene leđa, udahne duboko i govori sebi da će proći, da je sve to samo privremeno.

Nikada nije preboleo smrt supruge: Porodična tragedija slavnog glumca! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs