Na današnji dan

Nesrećna od detinjstva, pobedili je demoni: 5 godina od smrti Ejmi Vajnhaus! (FOTO, VIDEO)

Bila je jedan od najvećih vokala ikada, a zahvaljujući svom talentu doživela je svetsku slavu, koja ju je na kraju i uništila
Vip priča
10:52h Autor:
Nesrećna od detinjstva, pobedili je demoni: 5 godina od smrti Ejmi Vajnhaus! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Pre pet godina svet se oprostio od jednog od najvećih vokala Ejmi Vajnhaus. Umrla je od trovanja alkoholom i tako se upisala u "Klub 27" uz legendarne muzičare Džimija Hendriksa, Brajana Džounsa, Dženis Džoplin, Džima Morisona i Kurta Kobejna.

Već sa deset godina se prvi put gotovo predozirala. Nakon što je saznala da njen otac ima ljubavnicu popila je miks tableta. Teško se prilagodila u društvu, a iz škole su je izbacili zbog probušenog nosa. Volela je da ukrašava svoje telo, a imala je i tetovažu svoje bake. Imala je komplekse i mislila je da je izuzetno ružna. Privlačila je pažnju zloupotrebom droga i opijanjem.

Bio je magnet za žene, umro pod čudnim okolnostima: Skandalozan život slavnog pevača! (VIDEO)

Njen zaštitini znak bila je frizura koja ju je povisila za čak 16 centimetara. Bila je vrlo niskog rasta, visoka tek nešto više od 150 centimetara, a na glavi je imala punđu i umetke. Imala je i specifičan modni izraz, pa je inspirisala poznatog dizajnera Karla Lagerfelda.

Udala se 2007. za Blejka Filder-Sivila s kojim je imala buran brak. Viđali su ih s masnicama, a Vajnhaus je priznala da često tuče svog supruga. Njihovi roditelji bili su protiv njihove veze jer su oboje bili suicidalni i skloni drogama. Moderni "Sid i Nensi" okončali su svoj brak 2009. godine.

Muškarci je obožavali, žene joj se divile: Zbog uspeha slavna glumica dotakla dno! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njen uzor bio je Frenk Sinatra kojem je posvetila svoj prvi album. Album je dobio pozitivne kritike, a na njemu se video uticaj džeza. Tri godine nakon albuma "Frank", izdaje album kojim ostvaruje svetsku slavu.

Nekada gutao knjige, sada samo alkohol: Životna drama slavnog glumca! (FOTO)

Međunarodni uspeh doživela je s pesmama "You Know I'm No Good" i "Rehab", a album "Back to Black" najprodavaniji je album ovog veka u Velikoj Britaniji. Njime je osvojila čak pet Gremija.

Autobiografska pesma "Rehab" nastala je kada je njen bivši menadžer hteo da ona ide na odvikavanje, a s time se složio i njen otac.

Ćerka joj umrla, sada upozorava druge roditelje: Ta bolest je kao epidemija! (VIDEO)

Pesma "Back to Black" nastala je za njenog bivšeg supruga koji je nakon raskida otišao svojoj bivšoj, a ona se vratila starim porocima.

Iste tematike je i "Love is a Losing Game", a kad ju je napisala Ejmi je bila emocionalno nestabilna.

Elvis Prisli, najjadniji mladić na svetu: Sudbinski trenutak slomio kralja rokenrola! (FOTO, VIDEO)

Publiku je osvojila pesmom "Valerie" koja je prerada popularnog singla grupe The Zutons.

Volela je soul, pa je "Me and Mr. Jones" Bilija Pola uticao na njen istoimeni hit. Njen Mr. Jones je njujorški reper Nas koji je bio njen dobar prijatelj.

Nesrećna Mileva Marić: Unakazili je na rođenju, Ajnštajn je ponižavao, umrla u bedi! (FOTO)

Gotovo sve pesme, pa i "Tears Dry on Their Own" s albuma "Back to Black" posvećene su Blejku Filder-Sivilu. On joj se vratio godinu posle izlaska albuma.

Pesma "In My Bed" je najpopularnija pesma s njenog debitantskog albuma "Frank", a napisala ju je upravo Ejmi.

Napisala je i "Just Friends" koja se nalazi na poslednjem albumu i posvećena je nesrećnoj ljubavi.

Ima milione, mnogi je žele, ali niko ne sme da joj priđe: Evo zašto! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs